Έκπληκτος ο Τσακαλώτος για το δώρο Πάσχα: Πρώτη φορά το ακούω, ρωτήστε τον κ. Πετρόπουλο

Έκπληκτος ο Τσακαλώτος για το δώρο Πάσχα: Πρώτη φορά το ακούω, ρωτήστε τον κ. Πετρόπουλο
Πρόκειται για ποσό το οποίο ξεπερνά τα 650 εκατ. ευρώ, για το οποίο ο υπουργός και αρμόδιος για το θέμα εμφανίστηκε έκπληκτος
«Πρώτη φορά το άκουσα. Ρωτήστε τον κ. Πετρόπουλο».
Aυτή την απάντηση έδωσε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, ερωτηθείς για τις δηλώσεις του υφυπουργού Εργασίας Τάσου Πετρόπουλου, αναφορικά με το σενάριο διανομής δώρου Πάσχα σε εν ενεργεία και συνταξιούχους δημοσίου υπαλλήλους.
Πρόκειται για ποσό το οποίο ξεπερνά τα 650 εκατ. ευρώ, για το οποίο ο υπουργός και αρμόδιος για το θέμα εμφανίστηκε έκπληκτος μετά τις σχετικές ανακοινώσεις.

Αναδίπλωση Πετρόπουλου

Σε πλήρη αναδίπλωση, μετά σαφώς την αναταραχή και τις αντιδράσεις που προκάλεσε το θέμα  για την παροχή Δώρου Πάσχα στους συνταξιούχους, προχώρησε ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, Τάσος Πετρόπουλος.
Μιλώντας αποκλειστικά στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Πετρόπουλος υποστήριξε ότι «Ουδέποτε δήλωσα ότι πρόκειται να καταβληθεί "Δώρο Πάσχα" στους συνταξιούχους».
«Αντιθέτως, υπογράμμισα ότι τα θέματα αυτά αποτελούν αντικείμενο της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού, ο οποίος τα ανακοινώνει» διευκρινίσε ο κ. Πετρόπουλος.
Ο υφυπουργός Εργασίας νωρίτερα σήμερα δεν διέψευσε τις πληροφορίες ότι μπορεί να δοθεί δώρο Πάσχα στους συνταξιούχους.
Όπως δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό News 24/7, τις σχετικές ανακοινώσεις τις κάνει ο πρωθυπουργός, σημειώνοντας ότι υπάρχει η σχετική ευχέρεια.
Οι πληροφορίες έκαναν λόγο για σχέδιο χορήγησης ενός εφάπαξ ποσού ως επίδομα σε 3 εκατομμύρια συνταξιούχους και δημοσίους υπαλλήλους, ακόμα και αν δεν εκδοθούν οι αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας.

M. X.
www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS