Τελευταία Νέα
Υγεία & Χρηστικά Νέα

Πρόσκληση υποβολής προτάσεων για συμμετοχή στην πρωτοβουλία Never Alone του EPIM

tags :
Πρόσκληση υποβολής προτάσεων για συμμετοχή στην πρωτοβουλία Never Alone του EPIM
Ένα μέλλον για τους νέους και τα παιδιά μετανάστες στην Ελλάδα
Παιδιά και νέοι που βρίσκονται εν κινήσει, εξακολουθούν να φθάνουν στην Ελλάδα – με ή χωρίς τις οικογένειές τους – ενώ πολλοί άλλοι που έχουν καταφθάσει στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια αναμένουν τον καθορισμό του νομικού καθεστώτος στο οποίο υπάγονται, καθώς και μετεγκατάσταση ή/και ένταξη στη ελληνική κοινωνία σε ένα σύστημα, που δεν είναι πάντοτε ικανό να διασφαλίσει την προστασία τους και να συμβάλει στη ενδυνάμωσή τους.
Απευθύνοντας τη δημόσια πρόσκληση αυτή, το EPIM, μέσω του “Never Alone” Fund με την υποστήριξη και σε συνεργασία με το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση, στοχεύει να συμβάλλει στην οικοδόμηση ενός ισχυρού συστήματος παιδικής προστασίας, το οποίο θα βασίζεται σε μοντέλα εναλλακτικής φροντίδας που προωθούν την κοινωνική ένταξη των εν κινήσει παιδιών και νέων που βρίσκονται στην Ελλάδα.
Σε αυτό το πλαίσιο, τo EPIM καλεί τις ενδιαφερόμενες οργανώσεις να υποβάλουν προτάσεις για υλοποίηση έργων σε συνεργασία με άλλους φορείς, τα οποία θα αποσκοπούν στην επίτευξη (τουλάχιστον ενός εκ) των ακόλουθων δύο στόχων:
Ενίσχυση και ανάπτυξη των ποιοτικών μοντέλων εναλλακτικής φροντίδας που προσφέρουν εξατομικευμένη, ολιστική, συμμετοχική και κοινοτική στήριξη σε παιδιά και νέους. Το EPIM επιδιώκει μέσω αυτού, να εδραιώσει ορθές πρακτικές, συλλογή στοιχείων καθώς και υπεράσπιση βασισμένη σε προτάσεις λύσεων (solution-based advocacy) με απώτερο σκοπό τη συμβολή στην εξάλειψη της ιδρυματοποίησης και κράτησης των παιδιών και των νέων.
Υποστήριξη νέων στην μετάβασή τους στην ενηλικίωση και την αυτονομία με έμφαση στην πρόσβαση στην εκπαίδευση, την επαγγελματική κατάρτιση ή/και την αγορά εργασίας.
Το EPIM θα υποστηρίξει ένα ή περισσότερα έργα για δύο (2) έτη (2019-2021) με προϋπολογισμό έως €160.000.

Υποβολή Αιτήσεων

Οι προτάσεις έργων θα πρέπει να υποβληθούν ηλεκτρονικά μέσω της πλατφόρμας που είναι διαθέσιμη στη διεύθυνση https://nef-europe.optimytool.com/en/ έως τις 13 Μαΐου 2019 (12 μ., ώρα Ελλάδος).  Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στα ακόλουθα αρχεία:
DOC 1: Δημόσια Πρόσκληση και οδηγίες υποβολής της αίτησης (PDF).
DOC 2: Συχνές ερωτήσεις (PDF)
Για περαιτέρω πληροφορίες και ερωτήσεις μπορείτε να επικοινωνήσετε με την κ.Fanny Georges, Programme Officer του EPIM.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης