Τελευταία Νέα
Πολιτική

Αχτσιόγλου: Καταργούνται οι ηλικιακοί περιορισμοί στην καταβολή των συντάξεων χηρείας – Άμεσα η ρύθμιση οφειλών προς ασφαλιστικά ταμεία

Αχτσιόγλου: Καταργούνται οι ηλικιακοί περιορισμοί στην καταβολή των συντάξεων χηρείας – Άμεσα η ρύθμιση οφειλών προς ασφαλιστικά ταμεία
«Άμεσα θα προχωρήσουμε στη ρύθμιση οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία σε έως 120 δόσεις", αναφέρει η Έφη Αχτσιόγλου
«Στη συνάντηση με τον πρωθυπουργό, οι συνταξιουχικές οργανώσεις αναγνώρισαν την πολύ μεγάλη σημασία της οριστικής ακύρωσης των περικοπών των συντάξεων για το 2019», σημειώνει η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου, σε ανάρτηση στον προσωπικό της λογαριασμό στο facebook.
Όπως η ίδια αναφέρει στα δίκαια αιτήματα των συνταξιούχων, ο Πρωθυπουργός συζήτησε αναλυτικά για τις πραγματικές δυνατότητες ικανοποίησης αυτών και κατέστησε σαφές ότι άμεσα θα προωθήσουμε ρύθμιση με την οποία:  καταργούνται οι ηλικιακοί περιορισμοί στην καταβολή των συντάξεων χηρείας και  αυξάνεται το ποσοστό αναπλήρωσης της σύνταξης χηρείας στο επίπεδο του 70%.
Ακόμη, «άμεσα θα προχωρήσουμε στη ρύθμιση οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία σε έως 120 δόσεις, γεγονός που θα επιτρέψει σε δεκάδες χιλιάδες ασφαλισμένους που έχουν συμπληρώσει τις προϋποθέσεις συνταξιοδότησης να ρυθμίσουν τις οφειλές τους και να λάβουν την σύνταξή τους κανονικά», συμπληρώνει η κ. Αχτσιόγλου.
«Για την κυβέρνησή μας είναι αυτονόητο ότι όσο περισσότερο δημοσιονομικό χώρο δημιουργούμε, θα τον αξιοποιούμε για την ενίσχυση των χαμηλόμισθων και των χαμηλοσυνταξιούχων, όπως αποδεικνύουμε διαρκώς», υπογραμμίζει η υπουργός, η οποία σημειώνει πως «το 2015 παραλάβαμε το ασφαλιστικό στα πρόθυρα της κατάρρευσης, με έλλειμμα 1,1 δις ευρώ μετά από δώδεκα διαδοχικές περικοπές των συντάξεων και 400.000 απλήρωτες συντάξεις.
Σήμερα έχουμε ουσιωδώς αντιστρέψει την εικόνα αυτή: ο ΕΦΚΑ είναι πλεονασματικός, έχουμε μειώσει τις συντάξεις σε εκκρεμότητα κατά 70% και το σύστημα είναι μακροπρόθεσμα βιώσιμο».
«Μετά από πολύ μεγάλη προσπάθεια της κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού προσωπικά, βάλαμε οριστικό τέλος στον κύκλο των περικοπών πάρα τις επίμονες απαιτήσεις των δανειστών και όχι μόνο αυτό αλλά από 1.1.2019 προχωρήσαμε σε αυξήσεις σε 620.000 συνταξιούχους, για πρώτη φορά μετά από μια δεκαετία. Αυξήσεις που θα συνεχιστούν για τα επόμενα 4 χρόνια», υπογραμμίζει η κ. Αχτσιόγλου.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης