Τελευταία Νέα
Διεθνή

Coeure (ΕΚΤ): Περιορισμένοι οι χρηματοοικονομικοί κίνδυνοι από ένα «no-deal Brexit»

Coeure (ΕΚΤ): Περιορισμένοι οι χρηματοοικονομικοί κίνδυνοι από ένα «no-deal Brexit»
Η ΕΚΤ θεωρεί ότι οι κίνδυνοι για τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα της Ευρωζώνης από ένα «no-deal Brexit» είναι περιορισμένοι, δήλωσε ο Benoit Coeure
Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θεωρεί ότι οι κίνδυνοι για τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα της Ευρωζώνης από ένα «no-deal Brexit» είναι περιορισμένοι και έχουν αντιμετωπιστεί σε μεγάλο βαθμό, δήλωσε σήμερα (5/4/2019) ο Benoit Coeure, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΕΚΤ, κατά τη συνέντευξη Τύπου μετά την ολοκλήρωση του Eurogroup.
Ωστόσο, ο Coeure επανέλαβε την έκκληση της ΕΚΤ προς τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα να ολοκληρώσουν τις προετοιμασίες τους σε περίπτωση που η Βρετανία αποχωρήσει από την ΕΕ χωρίς συμφωνία.
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Eurogroup, Mario Centeno, δήλωσε πως οι χώρες της Ευρωζώνης έχουν λάβει μέτρα για να προετοιμαστούν για ένα «no-deal Brexit», αλλά εξακολουθούν να ελπίζουν ότι αυτό το σενάριο δεν θα συμβεί.
Ο Centeno δήλωσε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση και τα κράτη μέλη της έχουν εγκρίνει μέτρα έκτακτης ανάγκης που καλύπτουν όλες τις συστημικές δραστηριότητες, ώστε να μειωθούν οι αναταραχές στην αγορά σε περίπτωση «σκληρού» Brexit.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης