Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Νέο ρυθμιστικό καθεστώς για τις ξένες τράπεζες προτείνει η Fed

ΗΠΑ: Νέο ρυθμιστικό καθεστώς για τις ξένες τράπεζες προτείνει η Fed
Ένα νέο ρυθμιστικό καθεστώς για τις ξένες τράπεζες που λειτουργούν στις ΗΠΑ, πρότεινε η Federal Reserve
Ένα νέο ρυθμιστικό καθεστώς για τις ξένες τράπεζες που λειτουργούν στις ΗΠΑ, που θα μπορούσε να χαλαρώσει τις απαιτήσεις για ορισμένα ιδρύματα, καθιστώντας, παράλληλα, αυστηρότερους τους κανόνες για πιο επικίνδυνες ξένες εταιρείες, πρότεινε σήμερα (8/4/2019) η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed).
Η πρόταση, η οποία αναμένεται να επηρεάσει μεγάλες τράπεζες όπως η UBS, η Credit Suisse, η Deutsche Bank και η HSBC, εντάσσεται στο πλαίσιο ενός ευρύτερου σχεδίου της Fed να προσαρμόσει πιο προσεκτικά τους τραπεζικούς κανόνες, σύμφωνα με τα προφίλ κινδύνου των εταιρειών.
Οι προτεινόμενες αλλαγές, οι οποίες υπόκεινται σε αντιπροτάσεις από τη βιομηχανία, θα μπορούσαν να αμβλύνουν τις κεφαλαιακές απαιτήσεις και τις απαιτήσεις των stress tests για τις θυγατρικές ξένων τραπεζών, αλλά να επιβάλουν αυστηρότερους κανόνες ρευστότητας στους ξένους δανειστές που βασίζονται εκτενώς σε πιο ριψοκίνδυνες δραστηριότητες, όπως η βραχυπρόθεσμη χρηματοδότηση.
Η Fed προτείνει επίσης να χαλαρώσει τους κανόνες σχετικά με το πόσο συχνά πρέπει οι ξένες τράπεζες να καταθέτουν «διαθήκες εν ζωή» οι οποίες εξηγούν τι θα κάνουν σε περίπτωση κατάρρευσης.
Με βάση την πρόταση, οι ξένες τράπεζες θα καταθέτουν σχέδια κάθε δύο με τρία έτη και όχι ετησίως, ανάλογα με το μέγεθός τους.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Fed, οι αλλαγές μπορεί να μειώσουν τις κεφαλαιακές απαιτήσεις των ξένων τραπεζών κατά 0,5 ποσοστιαίες μονάδες ετησίως.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης