Τελευταία Νέα
Πολιτική

Επίθεση Τζανακόπουλου σε ΝΔ, ΚΙΝΑΛ και ΜΜΕ - Απαράδεκτες παρεμβάσεις για την υπόθεση Novartis

Επίθεση Τζανακόπουλου σε ΝΔ, ΚΙΝΑΛ και ΜΜΕ  - Απαράδεκτες παρεμβάσεις για την υπόθεση Novartis
Σφοδρή επίθεση Τζανακόπουλου σε ΝΔ και ΚΙΝΑΛ για την υπόθεση Novartis
Eπίθεση στην «πολιτική και επιχειρηματική ελίτ» εξαπέλυσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, με αφορμή τις εξελίξεις στην υπόθεση Novartis.
O Δ. Τζανακόπουλος έκανε λόγο για απαράδεκτες παρεμβάσεις της Νέας Δημοκρατίας στη δικαιοσύνη, ενώ επιτέθηκε και στα μέσα ενημέρωσης.
Μάλιστα έκανε λόγο για προσπάθεια αντιπερισπασμού με την υπόθεση Πετσίτη, απέναντι στα πραγματικά σκάνδαλα που έχουν αποκαλυφθεί.

«Χθες υπήρξε εξέλιξη στην υπόθεση της Novartis.
Υπόθεση που από την πρώτη στιγμή κατατρομοκράτησε τις δυνάμεις του παλιού καθεστώτος και οδήγησε σε αντιδράσεις που είναι ενδεικτικές της νοοτροπίας τους ότι αποτελούν τους νόμιμους και αιώνιους ιδιοκτήτες της χώρας και των θεσμών», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.
Και πρόσθεσε πως «οι ίδιοι που από τη μια μεριά υπερασπίζονται στα λόγια την ανεξαρτησία των δικαστικών αρχών και επαναλαμβάνουν διαρκώς των σεβασμό και την εμπιστοσύνη τους στην Ελληνική Δικαιοσύνη.
Είναι οι ίδιοι που από την άλλη μεριά δεν δίστασαν από την πρώτη στιγμή να εξυβρίσουν τη Δικαιοσύνη, να μηνύσουν εισαγγελικούς και δικαστικούς λειτουργούς, να απειλήσουν μάρτυρες, να προαναγγείλουν την εξόντωση πολιτικών αντιπάλων, να μιλήσουν για σκευωρίες και στημένες δίκες».
Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, «είχαν και έχουν τους λόγους να είναι πανικόβλητοι. Καθώς όλος ο λαός γνωρίζει ότι έστηναν δουλειές, ότι έβαζαν χέρι στο δημόσιο χρήμα παρασιτώντας σε βάρος του ελληνικού λαού, ότι υπηρετούσαν και συνεχίζουν να υπηρετούν δουλικά τα επιχειρηματικά συμφέροντα από τα οποία εξαρτώνται».
Σύμφωνα με όσα υποστήριξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, «οι πολιτικές ευθύνες που τους έχει αποδώσει ο ελληνικός λαός για τη χρεοκοπία της χώρας δεν είναι συγκυριακό φαινόμενο.
H Ελλάδα αποτελεί κράτος δικαίου με νόμους και κανόνες που δεν εφαρμόζονται κατά το δοκούν.
Με δικαστικούς λειτουργούς που δε λειτουργούν κατά παραγγελία κανενός.
Είναι όμως ίδιον των εκπροσώπων της πολιτικής και επιχειρηματικής ελίτ που παριστάνουν τους ευγενείς αστούς και τους πολιτισμένους να μεταμορφώνονται ακαριαία σε υβριστές και συκοφάντες όταν οι ίδιοι ελέγχονται».
Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, το σκάνδαλο Novartis αποτελεί το μεγαλύτερο της μεταπολίτευσης.
Όπως τόνισε, το ελληνικό δημόσιο ζημιώθηκε κατά 23 δισ. ευρώ από την υπόθεση.
«Συνιστά πολιτικό γεγονός ότι ζητείται από ένα πολιτικό πρόσωπο να καταθέσει ανωμοτί», τόνισε αναφερόμενος στον Ανδρέα Λοβέρδο.
Ερωτώμενος σχετικά με την υπόθεση Πετσίτη - Αρτεμίου - Παπαδέα, ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, απάντησε εμφανώς ενοχλημένως πως όσο και να ψάξουν τα ΜΜΕ που αντιπολιτεύονται την κυβέρνηση, δεν θα βρουν τίποτα μεμπτό για την κυβέρνησης.
«Για να δέχεται τέτοια επίθεση η κα.Ξεπαπαδέα κάτι καλό πρέπει να κάνει στην αντιμετώπιση της διαφθοράς», ανέφερε χαρακτηριστικά. 
Αναφερόμενος στον Κυριάκο Μητσοτάκη, σημείωσε ότι είναι δέσμιος της ακροδεξιάς των Σαμαρά - Γεωργιάδη - Βορίδη και γι αυτό υιοθέτησε έναν ακραίο εθνικισμό όσον αφορά τη Συμφωνία των Πρεσπών.
«Ο κ. Μητσοτάκης ξέχασε τα όσα έλεγε 30 χρόνια για το Σκοπιανό.
Δεν μπόρεσε να έχει το πολιτικό σθένος να υπερασπιστεί τις παλιές του θέσεις», τόνισε.
Όσον αφορά τον χρόνο των εκλογών, ο Δημήτρης Τζανακόπουλος επανέλαβε ότι ο πρωθυπουργός έχει δηλώσει ότι οι εκλογές θα διεξαχθούν τον Οκτώβριο του 2019.
Σχετικά με την ομιλία του πρωθυπουργού στο Γαλάτσι και τις αναφορές του σε προοδευτικούς πολίτες και όχι τόσο στον ΣΥΡΙΖΑ και την αριστερά, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κόμμα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς.
Οι προοδευτικοί πολίτες βλέπουν ότι η μοναδική πολιτική δύναμη που μπορεί να υπερασπιστεί αξίες και στόχους απέναντι στην άνοδο του νεοφιλελευθερισμού είναι η Αριστερά και μια ευρύτερη προοδευτική συμμαχία».

Σε πολιτικό αδιέξοδο το ΚΙΝΑΛ

Το Κίνημα Αλλαγής βρίσκεται σε πολιτικό αδιέξοδο, τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, καθώς η Συμφωνία των Πρεσπών βοήθησε να ξεκαθαρίσει το τοπίο, όσον αφορά την πολιτική τοποθέτηση του καθένα.
«Το ΚΙΝΑΛ θεωρεί ότι λεηλατείται ο προοδευτικός χώρος.
Δεν μπορεί να εκφράζει τον προοδευτικό χώρα.
Ταυτιζόταν πολιτικά με τη Δεξιά, άφησε τον χώρο του κέντρου, κάτι που έφτασε στο απόγειο του με τη στάση του στη Συμφωνία των Πρεσπών», εξήγησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Για την οικονομία

Όσον αφορά την οικονομία, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι κλείνει οριστικά ο κύκλος της αέναης καταστροφολογίας.
« Είναι πλέον σαφές. Όσοι επένδυσαν πολιτικά σε αυτή την κατεύθυνση, σήμερα κατανοούν ότι επέλεξαν το δρόμο του αυτοεξευτελισμού», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος υπογράμμισε το γεγονός ότι τα ελληνικά ομόλογα καταγράφουν ιστορικά ρεκόρ χαμηλών αποδόσεων: Το ελληνικό 5ετές βρίσκεται στο χαμηλότερο επίπεδο (2.24%) από τότε που υπάρχει η ελληνική καμπύλη (1997).
Το 10ετές, που αποτελεί σημείο αναφοράς για τις αγορές χρήματος, διαπραγματεύεται σε χαμηλό 15ετίας (3,45%).
Αναφορικά με τις ρυθμίσεις για τις οφειλές σε ασφαλιστικά ταμεία και εφορία, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι θα έρθουν στη Βουλή έως τα τέλη Απριλίου.
Επίσης επιβεβαίωσε την πρόθεση της κυβέρνησης να καταθέσει πρόταση για την αποπληρωμή μέρους των δανείων στο ΔΝΤ.
Ο Δ. Τζανακόπουλος χαρακτήρισε ψευδή και κατασκευασμένη την είδηση ότι η Cosco μελετά την αποχώρησή της από τον Πειραιά και τη μεταφορά της στην Ιταλία, λόγω των αποφάσεων του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου (ΚΑΣ).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης