Τελευταία Νέα
Κοινωνία

FIFA: Πρόοδος στο ελληνικό ποδόσφαιρο – Παραμένει ο κίνδυνος Grexit

FIFA: Πρόοδος στο ελληνικό ποδόσφαιρο – Παραμένει ο κίνδυνος Grexit
Πρόοδο «βλέπει» στο ελληνικό ποδόσφαιρο η FIFA
Με την παρουσίαση επιστολής της γενικής γραμματέως της FIFA, Φάτμα Σαμούρα, μετά την αναφορά της Επιτροπής Παρακολούθησης και του ανεξάρτητου εμπειρογνώμονα των FIFA/UEFA, αναφορικά με την υλοποίηση των προαπαιτούμενων που είχε θέσει η παγκόσμια συνομοσπονδία με την επιστολή του Μαΐου του 2018, ξεκίνησε την Τρίτη (9/4) η συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ -σύμφωνα με το sport-fm.gr.
Όπως προκύπτει από την επιστολή, η κα. Σαμούρα διαπιστώνει πρόοδο στην ΕΠΟ και στο ελληνικό ποδόσφαιρο γενικότερα, συγκριτικά με την προηγούμενη σεζόν.
Ωστόσο, ο πρόεδρος της Επιτροπής Παρακολούθησης, Χέμπερτ Χουμπελ που πήρε το λόγο, τόνισε πως υπάρχει μεν πρόοδος, αλλά όχι και τόσο ικανοποιητική.
Σε κάποια στιγμή της ομιλίας του, μάλιστα, ο κ. Χούμπελ επανέφερε τον κίνδυνο του Grexit, επιβεβαιώνοντας ότι εξακολουθεί να υφίσταται διότι σε πολλούς τομείς υπάρχει ακόμη δυσαρέσκεια!
Στην επιστολή της, η Φάτμα Σαμούρα αναφέρεται σε 5 σημεία τα οποία πρέπει να βελτιωθούν και για τα οποία λέει ότι, «θα υπάρξει εισήγηση για λήψη περαιτέρω μέτρων….»!
Ειδικότερα, αναφέρει:
«Έχει γίνει πρόοδος σε σχέση με πέρσι αλλά υπάρχουν μερικοί τομείς που εξακολουθούν να μην είναι ικανοποιητικοί. Η επικοινωνία, το VAR, το Match fixing, η βία και η δομή και η λειτουργία της ΕΠΟ και γι’ αυτό θα υπάρξει εισήγηση για λήψη περαιτέρω μέτρων για την Ομοσπονδία».
Ξεχωριστή μνεία, εξάλλου, έγινε στα θέματα βίας, για την οποία οι διεθνείς ομοσπονδίες ζητούν άμεσες λύσεις.
Μάλιστα, ο Χέρμπερτ Χούμπελ εγκάλεσε τους εκπροσώπους της Super League ότι δεν έχουν κάνει απολύτως τίποτα για το θέμα, με τον Βαγγέλη Μπαταγιάννη να του απαντά πως… είναι κοινωνικό το φαινόμενο και όχι αποκλειστικά πρόβλημα του ποδοσφαίρου…
Σύμφωνα με πληροφορίες του sport-fm.gr, στην διάρκεια της συνεδρίασης της Ε.Ε. της ΕΠΟ, ο πρόεδρος της Επιτροπής Παρακολούθησης FIFA/UEFA, Χέρμπερτ Χούμπελ, απευθύνθηκε στον πρόεδρο της Super League, Βαγγέλη Μπαταγιάννη και τον εγκάλεσε για το γεγονός ότι ενώ ο Βασίλης Γκαγκάτσης έχει καταδικαστεί για κακούργημα από ποινικό δικαστήριο, παρόλα αυτά δεν έχει καθαιρεθεί από την θέση του διευθύνοντα συμβούλου της λίγκας!
Φέρεται, μάλιστα, να επέρριψε ευθύνες για το θέμα και στη νομική υπηρεσία της ΕΠΟ.
Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως ο Βαγγέλης Μπαταγιάννης απάντησε στον Χούμπελ ότι ο ίδιος δεν έχει τη δυνατότητα να εκδίδει διαπιστωτικές πράξεις έκπτωσης.
Ένταση δημιουργήθηκε στην Ε.Ε. της ΕΠΟ όταν η Super League ψήφισε «λευκό» στον οικονομικό απολογισμό της ομοσπονδίας.
Ο Βαγγέλης Γραμμένος εξερράγη και απευθυνόμενος στους εκπροσώπους της λίγκας στην Ε.Ε., τους είπε:
«Αν νομίζετε ότι είμαστε κλέφτες, δεν έχετε θέση εδώ μέσα.
Είναι σαν να λέτε ότι παρανομούμε.
Πρέπει να αξιολογείτε και να ψηφίζετε.
Δεν είναι δυνατόν βρέξει-χιονίσει να έρχεστε εδώ και να ψηφίζετε πάντα λευκό.
Ή θα αιτιολογείται γιατί δεν ψηφίζετε ή δεν έχετε λόγο ύπαρξης.
Ως εδώ, δεν ανέχομαι να αμφισβητείται η τιμή και η υπόληψη μου. Αυτό κάνετε»!
Ο Βαγγέλης Μπαταγιάννης και ο Τάκης Αγραφιώτης του απάντησαν ότι η λίγκα ψήφισε «λευκό» διότι ήταν απόφαση που πήρε το διοικητικό της συμβούλιο, ενώ ο ταμίας της ΕΠΟ, Π. Λασκαράκης τους είπε ότι αν θέλουν μπορεί να τους παρουσιάσει όλα τα εντάλματα πληρωμών της ομοσπονδίας.
Ο έτερος εκπρόσωπος της λίγκας και πρόεδρος της ΑΕΚ, Βαγγέλης Ασλανίδης, προσπάθησε να ρίξει τους τόνους, λέγοντας:
«Έχουμε εμπιστοσύνη στη διοίκηση της ΕΠΟ. Δεν έχω αμφισβητήσει κανένα ποσό».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης