Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κουρουμπλής: Η έρευνα για τη Novartis άρχισε στις ΗΠΑ όχι στην Ελλάδα από το ΣΥΡΙΖΑ – Υπάρχουν πολιτικές ευθύνες

Κουρουμπλής: Η έρευνα για τη Novartis άρχισε στις ΗΠΑ όχι στην Ελλάδα από το ΣΥΡΙΖΑ – Υπάρχουν πολιτικές ευθύνες
Η Ευρώπη ως υπνοβάτης πηγαίνει στον γκρεμό, να αναλογιστούν την ιστορική τους ευθύνη οι προοδευτικές δυνάμεις είπε ο κ.Κουρουμπλής
Την θέση ότι έρευνα για τη Novartis άρχισε στις ΗΠΑ και όχι στην Ελλάδα από το ΣΥΡΙΖΑ διατύπωσε ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Π. Κουρουμπλής.
«Νομίζω ότι αντιμετωπίζεται μια υπόθεση που χρειαζόταν από όλους να προσεγγιστεί με τη δέουσα σοβαρότητα με έναν τρόπο εντελώς στενά κομματικό και υποκριτικό και το λέω αυτό μετά λόγου γνώσεως, γιατί αυτή η έρευνα δεν ξεκίνησε στην Ελλάδα, αυτή η έρευνα έχει ξεκινήσει στην Αμερική, εκτός και αν θεωρεί η ΝΔ και όσοι έχουν αυτή την άποψη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε να γίνει αυτή η έρευνα.
Αυτή είχε ξεκινήσει προ του 2015.
Υπήρχαν τέτοιες καταγγελίες για αθέμιτες συμπεριφορές εταιρειών, όπως είναι η συγκεκριμένη εταιρεία, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και σε άλλες χώρες.
Πώς μπορεί να σταθεί αυτό το πράγμα;
Η έρευνα αυτή ήρθε εδώ έπειτα από τα πορίσματα στα οποία είχε προβεί το FBI και διάφορες υπηρεσίες αμερικανικές.
Είναι αστείο να το λέμε αυτό» είπε μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 Fm» ο κ.Κουρουμπλής, ο οποίος ερωτηθείς για τις δηλώσεις Βενιζέλου ότι οι κυβερνητικοί χειρισμοί για την υπόθεση Novartis συνιστούν επίθεση κατά του πολιτεύματος.
«Οι βερμπαλισμοί του κ. Βενιζέλου είναι γνωστοί.
Ο κ. Βενιζέλος είναι ο μοναδικός Έλληνας που κατέχει τη μοναδική αλήθεια, κανένας άλλος» είπε ο κ.Κουρουμπλής.
Αναφερόμενος στην αντίδραση της ΝΔ ο κ.Κουρουμπλής υποστήριξε ότι «υπάρχουν πολιτικές ευθύνες, είμαι βέβαιος 100% ότι υπάρχουν».
«Ότι υπάρχουν πολλοί άλλοι εμπλεκόμενοι, ας πούμε η ελίτ του ιατρικού κόσμου (...) οφείλουμε να είμαστε προσεκτικοί όταν μπαίνουν στο "κάδρο" πρόσωπα.
Για πολιτικές ευθύνες μπορώ να πω ότι πιστεύω ότι υπάρχουν αλλά ποινικές, δεν έχω καμία γνώση, δεν ξέρω τη δικογραφία, δεν γνωρίζω.
Μπορεί όμως να ισχυριστεί κανείς ότι δεν πρέπει να γίνει έρευνα; (...)
Ποινικές (ευθύνες) είναι θέμα των δικαστηρίων» είπε ο κ.Κουρουμπλής, ο οποίος αναφέρθηκε και στις επικείμενες ευρωεκλογές.
«Η Ευρώπη θυμίζει μέρες μεσοπολέμου.
Η Ευρώπη ως υπνοβάτης πηγαίνει στον γκρεμό και εδώ χρειάζεται να αναλογιστούν την ιστορική τους ευθύνη όλες οι δυνάμεις που προερχόμαστε από τον λεγόμενο προοδευτικό χώρο.
Πρέπει να υπάρξει ένα νέο αφήγημα πολιτικό και κοινωνικό που να πείσει κυρίως ότι υπάρχει άλλος δρόμος.
Υπάρχει άλλος δρόμος, αν η Ευρώπη πραγματικά χτιστεί σε νέους θεσμούς που θα μειώνουν οικονομικές και κοινωνικές ανισότητες.
Η λιτότητα ήταν η πηγή των μεγάλων ανισοτήτων και των μεγάλων αποκλίσεων και μεταξύ των κρατών, και μεταξύ των λαών, και μεταξύ των ανθρώπων» υποστήριξε ο κ.Κουρουμπλής.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης