Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ένα ακόμα αυτογκόλ του ΣΥΡΙΖΑ στο δρόμο προς τις ευρωεκλογές – Η περίπτωση Κουρουμπλή με Αμβρόσιο

Ένα ακόμα αυτογκόλ του ΣΥΡΙΖΑ στο δρόμο προς τις ευρωεκλογές – Η περίπτωση Κουρουμπλή με Αμβρόσιο
Πλήγμα στο προφίλ του ΣΥΡΙΖΑ … αλλά και στο κυβερνητικό αφήγημα
Η φωτογράφιση του υποψήφιου ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Π. Κουρουμπλή με τον Μητροπολίτη Καλαβρύτων Αμβρόσιο και ορκισμένο εχθρό του Τσίπρα πυροδότησε έντονες αντιδράσεις και αναταραχή στο εσωτερικό της κυβέρνησης και του κόμματος.
Το αποδεικνύει άλλωστε το τηλεφώνημα - παρέμβαση του γραμματέα Π. Σκουρλέτη προς τον κ.Κουρουμπλή.
Και μπορεί να δίνονται διαβεβαιώσεις ότι δεν τέθηκε ποτέ θέμα αποπομπής του και ότι κατόπιν των εξηγήσεων, το θέμα θεωρείται λήξαν, ωστόσο το πρόβλημα είναι το αποτέλεσμα που «παράγει» η φωτογραφία.
Ο κ.Κουρουμπλής, ένα από τα πιο «δυνατά χαρτιά» του ΣΥΡΙΖΑ, με την κίνηση του αυτή εμφανίζεται να αμφισβητεί τους δύο βασικούς πυλώνες του μέχρι στιγμής κυβερνητικού αφηγήματος.
Αφενός το «άνοιγμα» προς την κεντροαριστερά και το κέντρο με τη δημιουργία της συμμαχίας των προοδευτικών δυνάμεων αφετέρου το «μέτωπο» με την ακροδεξιά, στην οποία κατηγορεί τη ΝΔ ότι οδεύει με τον πολιτικό της λόγο και στρατηγική.
Για αυτόν άλλωστε το λόγο τα επιχειρήματα του κ.Κουρουμπλή ότι «στη Δημοκρατία δεν χωρούν αποκλεισμοί», κάθε άλλο παρά έπεισαν τον όποιο κομματικό συνομιλητή του.
Αλλά μάλλον και τον κάθε ψηφοφόρο.
Ο οποίος το πιθανότερο είναι να ερμηνεύσει αυτή την φωτογραφία ως μια κίνηση στο πλαίσιο της άντλησης όσο το δυνατόν περισσότερων ψήφων στο δρόμο προς τις κάλπες.
Και μπορεί η «ψηφοθηρία» εν πολλοίς να «δικαιολογείται» αλλά όταν αυτή είναι σε πλήρη αντίθεση με το βασικό πολιτικό αφήγημα, τότε αναδεικνύεται ένα μείζον πολιτικό πρόβλημα.
Όχι μόνο διότι την ευκαιρία στον κάθε πολιτικό ή μη αντίπαλο να την αξιοποιήσει και να την εντάξει στην πολιτική του επιχειρηματολογία για επίθεση αλλά κυρίως διότι αποτρέπει τον όποιο αναποφάσιστο ψηφοφόρο που είχε εμπιστευθεί το ΣΥΡΙΖΑ στις προηγούμενες εκλογές, να πράξει το ίδιο στις επερχόμενες εκλογικές αναμετρήσεις.
Πολλοί υποστηρίζουν πως ο κ.Κουρουμπλής δεν αποπέμφθηκε διότι είχε προηγηθεί το ζήτημα με την υποψηφιότητα της κας. Μυρσίνης Λοΐζου και ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν σήκωνε ένα δεύτερο «φιάσκο».
Πρόκειται για μια ερμηνεία, η οποία αν έχει βάση, επιβεβαιώνει την θέση αδυναμίας, στις οποίες έχει περιέλθει ο ΣΥΡΙΖΑ.
Σε κάθε περίπτωση, όποια εξήγηση ή ερμηνεία και αν δοθεί, πρόκειται για ένα ακόμα αυτογκόλ του ΣΥΡΙΖΑ σε μια χρονική στιγμή που επιχειρεί να ανασυντάξει τις δυνάμεις του για την τελική αντεπίθεση στο δρόμο προς τις εκλογές.
Και γεγονότα όπως αυτό με τον κ.Κουρουμπλή, κάθε άλλο παρά βοηθούν σε αυτόν τον σχεδιασμό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης