Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συνάντηση Albayrak (Τουρκία) με 400 επενδυτές στις ΗΠΑ - Ο «οδικός χάρτης» δεν τους... έπεισε

Συνάντηση Albayrak (Τουρκία) με 400 επενδυτές στις ΗΠΑ - Ο «οδικός χάρτης» δεν τους... έπεισε
Τo Reuters αποκαλύπτει λεπτομέρειες από τη συνάντηση του Τούρκου υπουργού Οικονομικών, Berat Albayrak, με επενδυτές, σε ξενοδοχείο στην Ουάσιγκτον
Σε... ναυάγιο φαίνεται πως κατέληξε η συνάντηση -στις ΗΠΑ- του Τούρκου υπουργού Οικονομικών, Berat Albayrak, με επενδυτές, στους οποίους προσπάθησε να παρουσιάσει το «οδικό χάρτη» της τουρκικής κυβέρνησης για την επαναφορά της ανάκαμψης.
Όπως μεταδίδει το Reuters, επικαλούμενο τέσσερις ανθρώπους οι οποίοι συμμετείχαν στη συνάντηση, ο Τούρκος υπουργός Οικονομικών δεν... ικανοποίησε τους επενδυτές.
«Περίπου 400 επενδυτές συγκεντρώθηκαν σε ένα δωμάτιο σε ένα ξενοδοχείο της Ουάσιγκτον, με πολλούς ακόμα να κάθονται όρθιοι στο πίσω μέρος, καθώς ο Albayrak και ο Τούρκος κεντρικός τραπεζίτης, Murat Cetinkaya, περιέγραψαν το πακέτο μεταρρυθμίσεων της Άγκυρας» μεταδίδει το Reuters.
Με την αστάθεια της τουρκικής λίρας και την επενδυτική εμπιστοσύνη να καταρρέει, η δέσμευση για την υλοποίηση μακροπρόθεσμων μεταρρυθμίσεων θεωρήθηκε ότι θα ήταν μία από τις καλύτερες ευκαιρίες για την αναζωογόνηση μιας οικονομίας που μαστίζεται από την ύφεση και τον υψηλό πληθωρισμό.
Ωστόσο, σύμφωνα με το Reuters, η αισιοδοξία του Albayrak δεν βρήκε ανταπόκριση από τους Αμερικανούς επενδυτές.
«Δεν νομίζω ότι έπεισε κανέναν, δεν πήγε καλά», δήλωσε ο επενδυτής, που παρακολούθησε το συνέδριο το οποίο διοργάνωσε η επενδυτική τράπεζα JP Morgan.
Σύμφωνα με αναλυτές, το πολυαναμενόμενο πακέτο μεταρρυθμίσεων της Τουρκίας, που περιελάμβανε δεσμεύσεις για τη φορολογία και τις εξαγωγές, δεν προέβλεπε μακροπρόθεσμες δεσμεύσεις που είναι απαραίτητες για την τόνωση της οικονομίας.
Τρεις από τους επενδυτές στην παρουσίαση στην Ουάσινγκτον δήλωσαν ότι ο Albayrak επανέλαβε κυρίως το πακέτο μεταρρυθμίσεων, ενώ ο Cetinkaya δεν μίλησε ιδιαίτερα κατά τη μία ώρα που διήρκησε η παρουσίαση.
«Δεν νομίζω ότι έφυγε κανείς έχοντας αλλάξει ιδέα για την Τουρκία ή έχοντας γίνει πιο αισιόδοξος για αυτήν σε σχέση με την προηγούμενη ημέρα», δήλωσε δεύτερος επενδυτής ενώ αποχωρούσε από την αίθουσα.
Ένας τρίτος δήλωσε: «Υπήρχε η γενικότερη αίσθηση μεταξύ των επενδυτών ότι πρέπει να γίνουν περισσότερα για να αποκατασταθεί η αξιοπιστία της Τουρκίας και δεν υπήρξε μεγάλη αλλαγή σε αυτό».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης