Τελευταία Νέα
Πολιτική

Με Novartis και σκανδαλολογία εντείνεται η πολιτική αντιπαράθεση – Φόβος για το απρόβλεπτο στον ΣΥΡΙΖΑ

Με Novartis και σκανδαλολογία εντείνεται η πολιτική αντιπαράθεση – Φόβος για το απρόβλεπτο στον ΣΥΡΙΖΑ
Η υπόθεση Novartis αποτελεί το κύριο πεδίο της οξείας πολιτικής αντιπαράθεσης την τρέχουσα περίοδο
Με αμείωτη ένταση συνεχίζεται το κλίμα πόλωσης στο δρόμο προς τις κάλπες ενώ κυβέρνηση και αντιπολίτευση εντείνουν τη ρητορική τους διατηρώντας στα ύψη την πολιτική αντιπαράθεση.
Στο κυβερνητικό στρατόπεδο επιχειρούν να διαχειριστούν απρόβλεπτες καταστάσεις όπως τις φωτογραφίες του Παναγιώτη Κουρουμπλή και της Έλενας Κουντουρά με τον μητροπολίτη Αμβρόσιο που είδαν το φως της δημοσιότητας μόλις λίγες ημέρες νωρίτερα οι οποίες ανέδειξαν και την υπόγεια αντιπαράθεση που εξελίσσεται στο εσωτερικό του κυβερνώντος κόμματος ανάμεσα στο «βαθύ» ΣΥΡΙΖΑ και στο «βαθύ» ΠΑΣΟΚ.
Την ίδια στιγμή η υπόθεση Novartis αρχίζει να αποτελεί το κύριο μέτωπο της αντιπαράθεσης μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης με ανταλλαγή πυρών για το ζήτημα της παραγραφής ή μη των ευθυνών για τα πολιτικά πρόσωπα.
Το πολιτικό θερμόμετρο πάντως αναμένεται να χτυπήσει κόκκινο προς το τέλος της εβδομάδας καθώς την προσεχή Πέμπτη θα συνεδριάσει η Επιτροπή Δεοντολογίας για να γνωμοδοτήσει σχετικά προς την ολομέλεια η οποία την Παρασκευή θα λάβει την οριστική απόφαση για την άρση ή μη της βουλευτικής ασυλίας του κ. Λοβέρδου. Κατά συνέπεια τα βλέμματα στρέφονται στην ερχόμενη Παρασκευή καθώς δικαίωμα λόγου στην ολομέλεια θα έχει ο Ανδρέας Λοβέρδος του οποίου η ομιλία από το βήμα της Βουλής αναμένεται με ενδιαφέρον ενώ και οι πολιτικοί αρχηγοί εφόσον το επιθυμούν θα ανέβουν στο βήμα.
Σε κάθε περίπτωση, παρά τις διαφωνίες των περισσοτέρων κομμάτων της αντιπολίτευσης που ούτως ή άλλως έχουν καταγγείλει δημοσίως σκευωρία και μάλιστα κακοστημένη, εκτιμάται ότι θα αρθεί η ασυλία του Ανδρέα Λοβέρδου μετά το δημόσιο αίτημα του ίδιου προκειμένου όπως είχε καταγγείλει πολλάκις να αποδείξει ότι πρόκειται για ένα κυβερνητικό κακούργημα σε βάρος του με κατασκευασμένα στοιχεία.

Μητσοτάκης: Η ΝΔ στις 26 Μαΐου θα πετύχει την πρώτη μεγάλη νίκη μετά από τέσσερα χρόνια

Στο μεταξύ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε ειδική εκδήλωση παρουσίασε τους 42 υποψήφιους ευρωβουλευτές της ΝΔ.
Στην Πειραιώς κάνουν λόγο για ένα ευρωψηφοδέλτιο το οποίο κάνει πράξη αυτό που είχε δεσμευτεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης όταν ανέλαβε την ηγεσία του κόμματος και αφορά την ανανέωση.
Μάλιστα, είναι χαρακτηριστικό ότι από τους 42 υποψηφίους οι είκοσι παίρνουν το βάπτισμα του πυρός στην πολιτική κεντρική σκηνή σε μια κρίσιμη μάλιστα εκλογική διαδικασία όπως είναι οι ευρωεκλογές στην οποία ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει δώσει χαρακτήρα δημοψηφισματικό.
Οι έξι από τους υποψηφίους είναι κάτω των 40 ετών,  ενώ έξι πρόσωπα, μη πολιτικά, έχουν ήδη διανύσει σημαντικό τμήμα της επαγγελματικής τους διαδρομής σε όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Πρόκειται για τον Γιώργο Αγγελόπουλο, την Τόνια Αράχωβα, το Νίκο Γιαννή, το Γιώργο Κρεμλή, τον Αλέξανδρο Μαλλιά και τον Δημήτρη Μελά.
Επίσης τρεις, από τους υποψήφιους που συγκαταλέγονται στο ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ, ο Παύλος Ελευθεριάδης, ο Δημήτρης Καιρίδης και η Ελένη Παναγιωταρέα έχουν στο επίκεντρο της ακαδημαϊκής τους έρευνας την Ευρωπαϊκή Ένωση και την ευρωπαϊκή πολιτική.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε λόγο για «μπαρουτοκαπνισμένα έμπειρα στελέχη» με μπροστάρη τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη και την έμπειρη ευρωομάδα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης επισημαίνοντας ότι η ΝΔ στις 26 Μαΐου θα πετύχει την πρώτη μεγάλη νίκη μετά από τέσσερα χρόνια με μπροστάρηδες 42 εξαιρετικούς υποψηφίους.

Χρύσα Κλειτσιώτη
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης