Φάμελλος: Κρίσιμες οι ευρωεκλογές – Αναχρονιστική και κόντρα στην πορεία της Ευρώπης η πρόταση Weber – Μητσοτάκη

Φάμελλος: Κρίσιμες οι ευρωεκλογές – Αναχρονιστική και κόντρα στην πορεία της Ευρώπης η πρόταση Weber – Μητσοτάκη
Ο Weber χαρακτηρίστηκε την προηγούμενη τετραετία από την ανθελληνική του στάση υποστήριξε ο κ.Φάμελλος
Οι ευρωεκλογές είναι κρίσιμες γιατί αποφασίζουμε για το εάν η Ευρώπη θα έχει κοινωνική πολιτική, κοινωνικό πυλώνα υποστηρίζει ο αναπληρωτής υπ. Περιβάλλοντος, Σ. Φάμελλος, ο οποίος τονίζει ότι η πρόταση του Weber και του Μητσοτάκη είναι αναχρονιστική και κόντρα στην πορεία της Ευρώπης.
«Είναι κρίσιμες οι ευρωεκλογές γιατί αποφασίζουμε για την Ευρώπη για το μεγάλο μας, κοινό μας σπίτι, αποφασίζουμε για το αν θα έχει η Ευρώπη κοινωνική πολιτική, κοινωνικό πυλώνα, αποφασίζουμε για το αν θα έχει ενίσχυση των επενδύσεων ή ενίσχυση της λιτότητας. (...)
Για την επιβίωση της Ευρώπης σε ένα σύγχρονο, δύσκολο ανταγωνισμό, σε αυτή την κατεύθυνση, εμείς διαχρονικά καταθέτουμε την πρόταση της συνεργασίας προοδευτικών δυνάμεων.
Πρέπει το πρώτο ερώτημα που θα τεθεί στις κάλπες των ευρωεκλογών να είναι τι Ευρώπη θέλουμε.
Δεν μπορούμε να υποτιμούμε τις εξελίξεις στην Ευρώπη και ότι αυτή είναι η κάλπη των ευρωεκλογών.
Θα στείλουμε δηλαδή εκπροσώπους στην Ευρώπη, οι οποίοι θα εκπροσωπήσουν τη συζήτηση των σκανδάλων ή το μέλλον της Ευρώπης;
Αυτό πρέπει να είναι ξεκάθαρο.
Η πρώτη τοποθέτηση του κάθε Έλληνα και της κάθε Ελληνίδας πολίτη μπροστά στην κάλπη είναι τι Ευρώπη χρειαζόμαστε.
Διότι, εδώ πρέπει κάποιος να ξεκαθαρίσει.
Είναι με την Ευρώπη παραδείγματος χάριν του κ. Weber που είναι επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, του κόμματος που υποστηρίζει και ανήκει, της ευρωομάδας δηλαδή, που ανήκει ο κ. Μητσοτάκης και η ΝΔ.
Σας θυμίζω ότι ο κ. Weber χαρακτηρίστηκε την προηγούμενη τετραετία από την ανθελληνική του στάση και τους εκβιασμούς που έκανε έναντι των Ελλήνων και της Ελλάδας (...)
Ο κ. Μητσοτάκης δεν είναι ξεκάθαρο ότι έχει συνεργαστεί με ό,τι πιο ακροδεξιό υπήρχε στο πολιτικό φάσμα;
Ο κ. Μητσοτάκης δεν έχει αναγορεύσει σε αντιπρόεδρο και κρατάει και καθοδηγείται από τον κ. Αδωνι Γεωργιάδη;
Οι Έλληνες πολίτες τα γνωρίζουν, είναι ξεκάθαρο» αναφέρει μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 Fm» ο κ.Φάμελλος, ο οποίος επιτέθηκε στη Φώφη Γεννηματά για τη στάση του ΚΙΝΑΛ.
« Η κα. Γεννηματά έχει κάνει ένα στρατηγικό λάθος και προδίδοντας αν θέλετε και την ιστορία του ΠΑΣΟΚ.
Έχει γίνει μόνιμη συνομιλήτρια και θα έλεγα μόνιμη σύμμαχος του κ. Μητσοτάκη.
Γιατί είναι εγκλωβισμένη στη γραμμή Σαμαρά- Βενιζέλου γιατί πίσω και από την κ. Γεννηματά και από τον κ. Μητσοτάκη η γραμμή Σαμαρά -Βενιζέλου είναι αυτή που κυριαρχεί.
Όμως η ελληνική κοινωνία ξέρει ότι η γραμμή Σαμαρά - Βενιζέλου είναι αυτή που χρεοκόπησε την Ελλάδα.
Είναι αυτή που μας έβαλε όχι απλά στο πιο σκληρό μνημόνιο, αλλά και που δεν μπόρεσε να κάνει το παραμικρό θετικό για τη χώρα, αλλά έκανε πάρα πολλά θετικά για τους κολλητούς του συστήματος εξουσίας.
Εμείς όμως τώρα δεν μιλάμε για την κα. Γεννηματά, μιλάμε για την κοινωνική πλειοψηφία η οποία συζητάει για την προοδευτική προοπτική» λέει ο κ.Φάμελλος.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS