Τελευταία Νέα
Διεθνή

Καναδάς: Η «μαύρη» αγορά κυριαρχεί στο εμπόριο κάνναβης, παρά την πρόσφατη νομιμοποίηση

Καναδάς: Η «μαύρη» αγορά κυριαρχεί στο εμπόριο κάνναβης, παρά την πρόσφατη νομιμοποίηση
Η «μαύρη» αγορά κυριαρχεί στο εμπόριο κάνναβης του Καναδά
Η «μαύρη» αγορά εξακολουθεί να κυριαρχεί στο εμπόριο μαριχουάνας του Καναδά, έξι μήνες μετά τη νομιμοποίηση της κάνναβης από τη χώρα της Βόρειας Αμερικής.
Νωρίτερα μέσα στο έτος, η αγορά δοκιμάστηκε από την έλλειψη προσφοράς, καθώς ο Καναδάς δεν ήταν προετοιμασμένος να ανταπεξέλθει σε μία τόσο μεγάλη ζήτηση εντός της νόμιμης αγοράς.
Ως αποτέλεσμα, η πλειοψηφία των πωλήσεων μαριχουάνας στη χώρα -περίπου 5 δισεκ. δολάρια- πραγματοποιήθηκαν στη μαύρη αγορά, έναντι 2 δισεκ. δολαρίων σε νόμιμες πωλήσεις, σύμφωνα με τα στοιχεία της Οττάβα.
Επισημαίνεται πως οι Καναδοί αγόρασαν 6.671 κιλά νόμιμης κάνναβης τον Φεβρουάριο 2019, ποσότητα μειωμένη κατά 9% από τον Ιανουάριο και η χαμηλότερη από τον Οκτώβριο, όταν πωλήθηκαν 6.415 χιλιόγραμμα, σύμφωνα με την Health Canada.
Τη στιγμή που η νόμιμη αγορά κάνναβης φαίνεται να εξασθενεί σημαντικά, η μαύρη αγορά εξακολουθεί να ευδοκιμεί, αναφέρουν διάφορα μέσα ενημέρωσης της χώρας.
Οι ειδικοί της βιομηχανίας εκτιμούν ότι η παράνομη αγορά κάνναβης θα συνεχίσει να επεκτείνεται τους επόμενους μήνες.
Πρόσφατη έρευνα που πραγματοποίησε η BMO Capital Markets, διαπίστωσε ότι μόλις το 35% των ερωτηθέντων έχει αγοράσει νόμιμη κάνναβη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης