Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τσίπρας: Η Ελλάδα δεν ξαναγυρίζει στη χρεοκοπία - Κόλαφος για Μητσοτάκη οι ευρωεκλογές - Ο Μαρινάκης βγήκε από το σκοτάδι στο φως

Τσίπρας: Η Ελλάδα δεν ξαναγυρίζει στη χρεοκοπία - Κόλαφος για Μητσοτάκη οι ευρωεκλογές - Ο Μαρινάκης βγήκε από το σκοτάδι στο φως
Ψήφος στη ΝΔ του Μητσοτάκη σημαίνει ψήφος στον ανθέλληνα Weber σημαίνει ψήφος στη μετάλλαξη της δημοκρατικής Ευρώπης σε μια Ευρώπη αυταρχική
Σκληρή επίθεση σε Κυριάκο Μητσοτάκη και Βαγγέλη Μαρινάκη εξαπέλυσε από την Πάτρα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας λέγοντας χαρακτηριστικά ότι όπως στήνουν τους ποδοσφαιρικούς αγώνες προσπαθούν να στήσουν και τις εκλογές.
«Θέλω λοιπόν σήμερα, από δω, από τη Πάτρα, να ευχαριστήσω θερμά τον κ. Μαρινάκη, που αποφάσισε να βγει από το σκοτάδι στο φως.
Να τον ευχαριστήσω θερμά, που αναλαμβάνει αυτός ρόλο για λογαριασμό του κουμπάρου του, κύριου Μητσοτάκη» τόνισε ο πρωθυπουργός συμπληρώνοντας:
«Και τι μας είπε ο υπόδικος για κακουργήματα και διωκόμενος για εμπορεία ναρκωτικών;
Ότι αν κερδίσει η ΝΔ τις εκλογές, θα μας πάει, λέει, φυλακή.
Κι εγώ, μόλις τον άκουσα, τρόμαξα τόσο πολύ που κρύφτηκα από το φόβο μου».
Ο πρωθυπουργός έκανε εκτενή αναφορά σε κατασκευασμένες ειδήσεις, στημένες δημοσκοπήσεις και καθοδηγούμενα πρωτοσέλιδα λέγοντας ότι «η Ελλάδα δεν ξαναγυρίζει στο καθεστώς της χρεοκοπίας, της κοινωνικής ισοπέδωσης, της φτώχειας, της ανθρωπιστικής κρίσης.
Κι αυτό είναι κάτι που δεν αρέσει στον Μητσοτάκη, τους κουμπάρους και τους φίλους του».
«ΝΔ και ΚΙΝΑΛ δε ζητάνε την ήττα του ΣΥΡΙΖΑ μόνο για να επιστρέψουν αυτοί στην εξουσία.
Ζητάνε την ήττα του ΣΥΡΙΖΑ, για συγκυβερνήσουν με τον κο Μαρινάκη.
Ζητάνε την ήττα του ΣΥΡΙΖΑ, για να αθωώσουν τον κο Μαρινάκη από τις δεκάδες υποθέσεις που έχει ανοιχτές στη δικαιοσύνη.
Ζητάνε την εξουσία, για να αθωώσουν όσους εμπλέκονται στο άθλιο σκάνδαλο της Νοβάρτις» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.
«Ζητάνε την ήττα του ΣΥΡΙΖΑ, για να αθωώσουν τους ενόχους και να δικάσουν τους καθαρούς.
Για αυτό και ο ελληνικός λαός δεν θα τους κάνει ποτέ τη χάρη.
Δεν υπάρχει ούτε συγχωροχάρτι, ούτε παραγραφή σε όσους λεηλάτησαν και χρεοκόπησαν τη χώρα και το λαό μας» τόνισε μεταξύ άλλων ο Αλέξης Τσίπρας.
«Η Ευρώπη βρίσκεται σήμερα σε σταυροδρόμι. Και είναι σαφές, ότι ο ένας δρόμος είναι ο δρόμος της παλινόρθωσης της δεξιάς και της ακροδεξιάς, και ο άλλος δρόμος είναι ο δρόμος της προόδου, ο προοδευτικός δρόμος» είπε ο πρωθυπουργός αναφερόμενος στο διακύβευμα των ευρωεκλογών.
«Οι οπαδοί της ακραίας λιτότητας πάνε πλέον χέρι-χέρι με τους μισαλλόδοξους εθνικιστές και ρατσιστές.
Η περιστολή των εργασιακών δικαιωμάτων σφιχταγκαλιάζεται με την περιστολή ατομικών ελευθεριών» συμπλήρωσε.

Τα επιτεύγματα ΣΥΡΙΖΑ

Αναφερόμενος στα επιτεύγματα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ τόνισε πως «η Ελλάδα θα μείνει σταθερά στο δρόμο της μεγάλης πολιτικής αλλαγής.
Σταθερά στο δρόμο που ανοίξαμε μαζί πριν τέσσερα χρόνια. Γιατί η Ελλάδα του σήμερα δεν είναι πια η Ελλάδα των μνημονίων και του ΔΝΤ».
Και συμπλήρωσε:
«Παραλάβαμε τον Γενάρη του 2015 μια χώρα με 4 εκατομμύρια πολίτες κάτω από τα όρια της φτώχειας, με 1,5 εκατομμύριο ανέργους, μια κοινωνία διαλυμένη μετά από 65 δις ευρώ μέτρα λιτότητας.
Με άδεια ταμεία και με απώλεια 25% του ΑΕΠ της.
Με λιγότερα σχολεία, που δεν άνοιγαν στην ώρα τους, χωρίς δασκάλους, χωρίς βιβλία.
Μια χώρα με νοσοκομεία διαλυμένα χωρίς προσωπικό, χωρίς γιατρούς, χωρίς υποδομές.
Νοσοκομεία που μας έκλειναν τις πόρτες με εντολή Σαμαρά.
Νοσοκομεία με πέντε ευρώ εισιτήριο με εντολή Γεωργιάδη.
Νοσοκομεία κλειστά για τους ανασφάλιστους, τους άνεργους, τους απολυμένους του κου Μητσοτάκη.
Αυτή τη χώρα άφησαν πίσω τους οι κ. Σαμαράς και Βενιζέλος». 
«Το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών θα καταρρίψει την εικονική πραγματικότητα που έστησαν.
Θα είναι κόλαφος για το επικοινωνιακό επιτελείο του κου Μητσοτάκη και για το πλαστό του αφήγημα.
Και θα είναι κόλαφος, γιατί, για πρώτη φορά σε ευρωπαϊκές εκλογές, οι πολίτες δεν θα έχουν διάθεση να τιμωρήσουν τη κυβέρνηση, αλλά να τιμωρήσουν την αντιπολίτευση» σημείωσε ο πρωθυπουργός.
«Να τους τιμωρήσουν για την επιμονή τους να υπερασπίζονται τη παραγραφή των μεγάλων σκανδάλων και να αρνούνται τη κάθαρση και τη δικαιοσύνη» σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας.-

Η ΝΔ ακολουθεί το βηματισμό Orban και Kurz

Ο Αλέξης Τσίπρας αναφερόμενος στις κρίσιμες για το μέλλον της Ευρώπης ευρωεκλογές του Μαΐου υπογράμμισε πως «το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών θα είναι κόλαφος για το επικοινωνιακό επιτελείο του κου Μητσοτάκη και για το πλαστό του αφήγημα.
Θα είναι κόλαφος, γιατί, για πρώτη φορά σε ευρωπαϊκές εκλογές, οι πολίτες δε θα έχουν διάθεση να τιμωρήσουν τη κυβέρνηση, αλλά να τιμωρήσουν την αντιπολίτευση».
«Η ΝΔ» υπογράμμισε, «ακολουθεί το βηματισμό του Orban, του Kurz, του εθνικισμού, πάει πλέον χέρι χέρι με την κοινωνική ισοπέδωση.
Που θέλει να οικοδομήσει, όχι την Ευρώπη των λαών, αλλά την Ευρώπη των ολιγαρχών πάνω στα συντρίμμια της εργασίας.
Μια Ευρώπη μίζερη, μια Ευρώπη της καχυποψίας, των εθνικών αναδιπλώσεων, μια Ευρώπη του μίσους, των κλειστών συνόρων, του ρατσισμού.
Και το πρόσωπο που συμβολίζει αυτή την Ευρώπη δεν είναι άλλο από τον ανθέλληνα Βαυαρό, Weber, τον οπαδό του Schaeuble που ήθελε να πετάξει την Ελλάδα από το ευρώ». Και κλείνοντας ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε:
«Ψήφος στη ΝΔ του Μητσοτάκη σημαίνει ψήφος στον ανθέλληνα Weber, σημαίνει ψήφος στη μετάλλαξη της δημοκρατικής Ευρώπης σε μια Ευρώπη αυταρχική,
σε μια Ευρώπη που θα κλείνει την πόρτα στον κατατρεγμένο,
σε μια Ευρώπη ρατσιστική».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης