Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γεροβασίλη: Κρίσιμη η ψήφος και αναγκαία η συμμετοχή στις ευρωεκλογές

Γεροβασίλη: Κρίσιμη η ψήφος και αναγκαία η συμμετοχή στις ευρωεκλογές
«Ο δημοκρατικός κόσμος θα δώσει απάντηση στους πολιτικούς απατεώνες, όπως και στον κ. Μητσοτάκη», τονίζει η Όλγα Γεροβασίλη
«Στις ευρωεκλογές ενώνουμε δυνάμεις.
Η ιστορική ανάγκη διαμορφώνει ένα νέο πολιτικό τοπίο, που αφήνει πίσω την περίοδο των διαχωρισμών», τονίζει η υπουργός Προστασίας του Πολίτη Όλγα Γεροβασίλη.   

Η κ. Γεροβασίλη σε συνέντευξή της στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων υπογραμμίζει πως «σε αυτή την κρίσιμη στιγμή δεν έχουμε την πολυτέλεια να προτάσσουμε τις διαφορές, όταν η επικίνδυνη άνοδος της Ακροδεξιάς σε πανευρωπαϊκό επίπεδο καθιστά, πιο αναγκαία από κάθε άλλη περίοδο μεταπολεμικά, τη διαμόρφωση μιας συλλογικής προοδευτικής απάντησης.
Η Ευρώπη βρίσκεται σε ένα ιστορικό σταυροδρόμι».
Κατά την ίδια, έχουν τεράστια ευθύνη οι συντηρητικές ευρωπαϊκές πολιτικές δυνάμεις με τον τρόπο που διαχειρίστηκαν την κρίση και με τις πολιτικές τους έφεραν στο προσκήνιο την Ακροδεξιά.
Η υπουργός επισημαίνει ότι «η Προοδευτική Συμμαχία είναι απαίτηση των καιρών κόντρα σε όσους θέλουν να σύρουν την Ευρώπη στο νεοφιλελευθερισμό, σε όσους δίνουν χώρο στην Ακροδεξιά, σε όσους δεν θέλουν ένα ευρωπαϊκό οικοδόμημα αλληλεγγύης και συνεργασίας προς όφελος των λαών».
Όπως αναφέρει, «είμαστε μπροστά σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι για το μέλλον της ΕΕ και γι' αυτό το προσκλητήριό μας για συμπόρευση.
Γι' αυτό η ψήφος είναι κρίσιμη και η συμμετοχή αναγκαία όσο ποτέ άλλοτε.
Τώρα είναι η ώρα που ενώνουμε δυνάμεις, γιατί εμείς θέλουμε την Ελλάδα των πολλών στην Ευρώπη των λαών».
Αναφερόμενη στη ΝΔ επισημαίνει ότι «ο δημοκρατικός κόσμος θα δώσει απάντηση στους πολιτικούς απατεώνες, όπως και στον κ. Μητσοτάκη», συμπληρώνοντας ότι «ο πρόεδρος της ΝΔ υποδύεται τον ευρωπαϊστή, αλλά φλερτάρει ακροδεξιά, καταγγέλλει τον Όρμπαν αλλά υιοθετεί τις πρακτικές του στην κρυφή του ατζέντα. Αφήστε που κατεβάζει το κόμμα του στις ευρωεκλογές με ατζέντα εθνικών εκλογών, προσπαθώντας να δώσει και δημοψηφισματικό χαρακτήρα.
Κάποιος ας τον ενημερώσει ότι τον Μάη ψηφίζουμε για την Ευρώπη».
 Ακόμη, η υπουργός κληθείς να σχολιάσει όσα είπε κατά της κυβέρνησης ο κ. Μαρινάκης, διερωτάται «αναφέρεστε στο στενό οικογενειακό φίλο του κυρίου Μητσοτάκη και χρηματοδότη της Νέας Δημοκρατίας, τον πολλάκις υπόδικο κύριο, που ανέλαβε χρέη αρχηγού για λογαριασμό της αξιωματικής αντιπολίτευσης;
Του κυρίου που έλυσε τη σιωπή του την ώρα που συμβαίνει να διώκεται για στημένα παιχνίδια στο ποδόσφαιρο;
Τα σχόλια από την κοινωνία...».
Απαντώντας στις κατηγορίες της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τους χειρισμούς της κυβέρνησης στο θέμα των Εξαρχείων η κ. Γεροβασίλη αναφέρει ότι «όσοι προτάσσουν ως λύση στο πρόβλημα αποκλειστικά την αστυνομική καταστολή, τότε κοροϊδεύουν τον κόσμο.
Μην ξεχνάτε ότι δεν το κατάφερε η ΝΔ όταν ήταν κυβέρνηση και τώρα απειλεί να το ξανακάνει στο απίθανο ενδεχόμενο που ξαναγίνει κυβέρνηση.
Έχουν πολιτική άνοια στη ΝΔ».
Μάλιστα , ομολογεί ότι δεν έπεσε από το σύννεφα έπειτα από την αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας, που συστηματικά απαξιώνει κάθε προσπάθεια.
Υπογραμμίζει δε, πως για να υπάρξει αποτέλεσμα χρειάζεται η συνεργασία όλων, εξηγώντας « και των Πανεπιστημιακών ιδρυμάτων, και των φορέων, και των κατοίκων και φυσικά του δήμου της Αθήνας, που έχει σημαντικό ρόλο».
Σχετικά με το που βρίσκεται το θέμα της ριζικής αλλαγής της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, για την οποία είχε δώσει εντολή ο πρωθυπουργός, η υπουργός απαντά πως «έχουμε ήδη επεξεργαστεί το συγκεκριμένο σχέδιο για την ίδρυση Εθνικής Αρχής Πολιτικής Προστασίας, όπως την ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός.
Θα ακολουθεί ένα σύγχρονο μοντέλο διαχείρισης εκτάκτων αναγκών, στα πρότυπα των πλέον προηγμένων χωρών».
Επιπλέον, σημειώνει ότι έχουν γίνει οι απαραίτητες διαδικασίες ώστε το Πυροσβεστικό Σώμα να ενισχυθεί για να μπορεί να ανταποκριθεί καλύτερα σε πραγματικά όλο και πιο δύσκολες προκλήσεις.
Τέλος, για τις καινούριες ταυτότητες η κ.Γεροβασίλη αναφέρει πως έρχονται να καλύψουν τις πλέον αυστηρές προδιαγραφές και θα αντικαταστήσουν αυτές που χρησιμοποιούμε εδώ και περίπου 60 χρόνια. «Η διαγωνιστική διαδικασία, που ήδη έχει ξεκινήσει, δεν αφορά μόνο την έκδοση των νέων ταυτοτήτων, αλλά και μιας σειράς εγγράφων, που επίσης θα ακολουθούν υψηλές προδιαγραφές ασφαλείας.
Από τα διαβατήρια μέχρι τις άδειες οδήγησης, τις άδειες διαμονής, τις υπηρεσιακές ταυτότητες των αστυνομικών και ταξιδιωτικά έγγραφα», προσθέτει και υπογραμμίζει μεταξύ άλλων ότι «για την έκδοση των νέων εγγράφων δημιουργείται ένα ολοκληρωμένο πλέγμα υποδομών στην Ελληνική Αστυνομία ενώ περιορίζονται ή καταργούνται στάδια της σημερινής γραφειοκρατίας.
Για παράδειγμα, ο πολίτης θα βγάζει διαβατήριο πιο σύντομα, καθώς μέσω των υποδομών που θα αποκτήσουν οι υπηρεσίες οι διαδικασίες θα γίνονται ηλεκτρονικά.
Στην πράξη, οι πολίτες θα δουν μια θεαματική αναβάθμιση των υπηρεσιών του δημοσίου, που περνάει στη ψηφιακή εποχή».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης