Τελευταία Νέα
Speculator

Telegraph: Η Folli Follie εξετάζει την πώληση της θυγατρικής της Links of London

tags :
Telegraph: Η Folli Follie εξετάζει την πώληση της θυγατρικής της Links of London
Telegraph: Η Folli Follie εξετάζει την πώληση της θυγατρικής της Links of London
Στα πλαίσια του σχεδίου αναδιάρθρωσής της η Folli Follie εξετάζει την πώληση της βρετανικής θυγατρικής της  Links of London, αναφέρει σε δημοσίεμά της η βρετανική εφημερίδα Telegraph.
Στελέχη της βρετανικής θυγατρικής της Folli Follie αναφέρουν ότι η εταιρεία συνεργάζεται με την Deloitte σε ένα πλάνο αναδιάρθρωσης, μετά την αύξηση των ιδίων πωλήσεων κατά 3% στο έτος μέχρι στιγμής, στην πρώτη αύξηση που εμφανίζει την πρώτη τριετία.
Όπως αναφέρει η Telegraph, η εταιρεία έχει προχωρήσει σε πλάνο αναδιάρθρωσης υπό τη νέα CEO Άννα Σπηλιωπούλου, το οποίο περιλαμβάνει κλείσιμο 15 καταστημάτων στις ΗΠΑ, με αποχώρηση 85 εργαζομένων και μεταφορά της έδρας ξανά στο Λονδίνο.
Αυτά τα μέτρα έχουν μειώσει τα κόστη της κατά 5 εκατ. λίρες ενώ η Links of London έχει εμφανίσει και έκτακτη εξοικονόμηση 2 εκατ. λιρών από τη συγχώνευση των τμημάτων μάρκετινγκ και την επαναδιαπραγμάτευση συμβάσεων.
Η Links of London στηρίζεται ακόμη οικονομικά από τη Folli Follie, η οποία έχει εμπλακεί σε λογιστικό σκάνδαλο, λόγω της τεχνητής αύξησης των πωλήσεων της Ασίας κατά 890%, με την εταιρεία να εμφανίζει τελικώς ζημίες 45 εκατ. δολαρίων το 2017 αντί των ανακοινωμένων κερδών ύψους 316 εκατ. ευρώ. Η ελληνική εταιρεία εξετάζει στην παρούσα φάση πλάνο αναχρηματοδότησης με τους ομολογιούχους.
Πηγές της βρετανικής εφημερίδας αναφέρουν ότι η ελληνική εταιρεία ενδέχεται να αποφασίσει τη διακοπή της στήριξης, ξεκινώντας διαδικασία πώλησης της θυγατρικής, ενώ η Links of London εξετάζει τις επιλογές της, σε συνεργασία με την Deloitte.   
 

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης