Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σπουδαία και για το μέλλον η εμπορική συμφωνία του Ειρηνικού, συμφώνησαν οι ηγέτες του Καναδά και της Ιαπωνίας

Σπουδαία και για το μέλλον η εμπορική συμφωνία του Ειρηνικού, συμφώνησαν οι ηγέτες του Καναδά και της Ιαπωνίας
Tο Δεκέμβριο 2018 τέθηκε σε ισχύ η εμπορική συμφωνία 11 χωρών, μια ανανεωμένη έκδοση της εταιρικής σχέσης Trans-Pacific (TPP)
Οι ηγέτες του Καναδά και της Ιαπωνίας ανέλυσαν την Κυριακή (28/4/2019) τα οφέλη της εμπορικής συμφωνίας του Ειρηνικού, από την οποία αποχώρησε ο πρόεδρος των ΗΠΑ,Donald Trump.
Μάλιστα τόνισαν, πως θα πρέπει να αποτελέσει πρότυπο για μελλοντικές συμφωνίες. 
Το Δεκέμβριο 2018 τέθηκε σε ισχύ η εμπορική συμφωνία 11 χωρών, μια ανανεωμένη έκδοση της εταιρικής σχέσης Trans-Pacific (TPP).
Δεν περιλαμβάνει τις ΗΠΑ, οι οποίες αποχώρησαν από την αρχική TPP το 2017.
Ο πρωθυπουργός του Καναδά, Justin Trudeau, δήλωσε ότι οι εξαγωγές ορισμένων προϊόντων βοείου κρέατος από τον Καναδά στην Ιαπωνία έχουν σχεδόν  τριπλασιαστεί  στο πλαίσιο της συμφωνίας της συμφωνίας του Ειρηνικού (CPTPP).
«Αυτή η συμφωνία έχει ωφελήσει τους Καναδούς πολίτες, τους Ιάπωνες πολίτες και τις επιχειρήσεις, αλλά και τους ανθρώπους σε όλη την περιοχή», δήλωσε σε συνέντευξη τύπου μετά από συνομιλίες με τον πρωθυπουργό της Ιαπωνίας Shinzo Abe.
«(Αυτό) βρίσκεται σε πλήρη αντίθεση με την απόσυρση των Ηνωμένων Πολιτειών ... συνεχίζοντας να προχωράμε στο ελεύθερο πιο ανοικτό εμπόριο, σύμφωνα με τους κανόνες που όλοι μπορούμε να συμφωνήσουμε, είναι κάτι που χρειαζόμαστε περισσότερο στον κόσμο», δήλωσε.
Ο Trump, η διοίκηση του οποίου εργάζεται για μια διμερή συμφωνία ελεύθερου εμπορίου με την Ιαπωνία, δήλωσε την Παρασκευή μετά από συνάντηση με τον Abe ότι θα μπορούσε να επιτευχθεί συμφωνία τον επόμενο μήνα.
Ο Abe δήλωσε ότι η CPTPP «πρέπει να είναι ένα πρότυπο που θα προχωρήσει», χαρακτηρίζοντάς την ως έναν ουσιαστικό τρόπο «για τη διάδοση ενός τύπου ελεύθερου και δίκαιου (εμπόριο) βασισμένου σε κανόνες του 21ου αιώνα».
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης