Τελευταία Νέα
Πολιτική

Π. Κόκκαλης: Το γεγονός ότι η οικονομία μας διάγει καλύτερες μέρες δεν σημαίνει ότι η απειλή δεν είναι παρούσα

Π. Κόκκαλης: Το γεγονός ότι η οικονομία μας διάγει καλύτερες μέρες δεν σημαίνει ότι η απειλή δεν είναι παρούσα
O Πέτρος Κόκκαλης περιγράφει τους λόγους για τους οποίους έβαλε υποψηφιότητα στις επικείμενες ευρωεκλογές
Για τους λόγους για τους οποίους διεκδικεί την ψήφο των πολιτών στις επικείμενες ευρωεκλογές, για το εάν είναι συμβατές η επιχειρηματικότητα και η πολιτική αλλά και για τα Μνημόνια μίλησε ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Πέτρος Κόκκαλης.
«Διεκδικώ την ψήφο των συμπολιτών μου στις ευρωεκλογές για να θέσουμε, για πρώτη φορά στην κεντρική πολιτική ατζέντα, σε ευρωπαϊκό επίπεδο, τους 17 Παγκόσμιους Στόχους βιώσιμης ανάπτυξης του ΟΗΕ για το 2030.
Ένας ψηφοφόρος μπορεί να προσδοκά έναν πολυμέτωπο και συνεχή αγώνα, από πλευράς μου, απέναντι στην (εγ)κλιματική αλλαγή που πραγματοποιείται εδώ και χρόνια και οδηγεί σε λεηλασία φυσικών και ανθρώπινων πόρων καθώς και στη συντριβή της κοινωνικής συνοχής, η οποία αποτελεί κοινό πλούτο για όλους μας», αναφέρει σε συνέντευξή του σε ιστοσελίδα και προσθέτει: «Απέναντί μας έχουμε μια ιδεολογία που προτάσσει τη μείωση του κράτους και διαρρηγνύει το κοινωνικό συμβόλαιο το οποίο υπήρχε στην Ευρώπη μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, αυτό του κράτους πρόνοιας.
Τα αποτελέσματα τα βλέπουμε και τα ζούμε με την άνοδο της σκοταδιστικής και κοσμομηδενιστικής Δεξιάς.
Εμείς θα παλέψουμε για μια Ευρώπη με περισσότερο πολιτική συμμετοχή στην Ευρωπαϊκή Ένωση, με λιγότερη γραφειοκρατία και μεγαλύτερη έμφαση στην καινοτομία και ασφαλώς στην κοινωνική συνοχή».
Ερωτηθείς για το πώς θα μπορούσαν να επιστρέψουν στην Ελλάδα χιλιάδες νέοι επιστήμονες που έχουν φύγει ο κ. Κόκκαλης, απαντά πως το ψηφιακό μέλλον είναι ήδη εδώ.
«Αυτό που είναι σημαντικό να δούμε με προσοχή, είναι η ανάγκη εκπαίδευσης των εργαζομένων στις ψηφιακές δεξιότητες, ώστε αφενός να συρρικνωθεί το χάσμα μεταξύ όσων έχουν τη γνώση και όσων υπολείπονται αυτής και αφετέρου για να μειωθεί το brain drain των νέων επιστημόνων», επισημαίνει και συνεχίζει.
«Ασφαλώς, το έλλειμμα ανταγωνιστικότητας των ελληνικών νεοφυών επιχειρήσεων, καθώς και οι περιορισμένες δυνατότητες χρηματοδότησής τους είναι ένα ζήτημα που συνδέεται άμεσα με τη διαρροή ανθρώπινου κεφαλαίου.
Όμως, οι αλλαγές που δρομολογούνται ενόψει της τέταρτης βιομηχανικής επανάστασης μας παρέχουν εργαλεία για να δώσουμε λύσεις στις σημερινές παθογένειες, που οδηγούν χιλιάδες νέους στη μετανάστευση».
«Απαιτούνται δράσεις που θα στηρίζουν τις νεοφυείς επιχειρήσεις, ενώ λόγω της παρατεταμένης κρίσης που βίωσε η χώρα μας θεωρώ ότι είναι αναγκαίο να ληφθούν ακόμη μεγαλύτερες πρωτοβουλίες για την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής.
Αυτός πιστεύουμε ότι είναι ο σύγχρονος δρόμος της οικονομίας και ο δρόμος που πρέπει να ακολουθήσουμε», εκτιμά ο κ. Κόκκαλης και σημειώνει: «Οι σκληρές πολιτικές λιτότητας αυξάνουν τις κοινωνικές ανισότητες και οδηγούν σε περισσότερους αποκλεισμούς».
Κληθείς τέλος να σχολιάσει την όξυνση των πολιτικών αντιπαραθέσεων εντός κι εκτός Κοινοβουλίου, ο κ. Κόκκαλης απαντά:
«Η παρατεταμένη κρίση που βίωσε η Ελλάδα με την εφαρμογή σκληρών πολιτικών λιτότητας οδήγησαν στην αύξηση των κοινωνικών ανισοτήτων και στην υποβάθμιση των δικαιωμάτων των πολιτών.
Η Ελλάδα δεν διαφέρει από την υπόλοιπη Ευρώπη, αντιμετωπίζει και αυτή το ζήτημα της ακροδεξιάς απειλής που τροφοδοτήθηκε από την κρίση.
Το γεγονός ότι η οικονομία μας διάγει καλύτερες μέρες δεν σημαίνει ότι η απειλή δεν είναι παρούσα.
Οι επερχόμενες εκλογές και ο αυριανός σχηματισμός του Ευρωκοινοβουλίου θα καθορίσει το μέλλον μας, καθότι οι αποφάσεις που θα λάβουν οι αντιπρόσωποι του ευρωκοινοβουλίου θα διαμορφώσουν σημαντικά τις πολιτικές που θα κληθεί να εφαρμόσει η χώρα μας».
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης