Πολιτική

Υπόθεση Novartis: Στον εισαγγελέα ο Ανδρέας Λοβέρδος στις 3/5

Υπόθεση Novartis: Στον εισαγγελέα ο Ανδρέας Λοβέρδος στις 3/5
Ο κ. Λοβέρδος θα εξετασθεί για την υπόθεση χωρίς να ορκισθεί
Η επικεφαλής της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη καλεί τον πρώην υπουργό Υγείας Ανδρέα Λοβέρδο την Παρασκευή 3/5 προκειμένου να εξεταστεί ανωμοτί (σσ. χωρίς όρκο) για την υπόθεση της Novartis.
Συγκεκριμένα, ο πρώην υπουργός καλείται να δώσει εξηγήσεις με την ιδιότητα του υπόπτου τέλεσης αξιόποινης πράξης και συγκεκριμένα της δωροδοκίας.
Ο Ανδρέας Λοβέρδος, έχει δικαίωμα, την Παρασκευή το πρωί που θα βρεθεί ενώπιον της εισαγγελέως κατά της Διαφθοράς, να ζητήσει και να λάβει προθεσμία προκειμένου να ενημερωθεί για το σύνολο των στοιχείων της δικογραφίας και να προετοιμάσει το υπόμνημα παροχής εγγράφων εξηγήσεών του.
Όπως είναι γνωστό πριν από το Πάσχα είχε διαβιβαστεί, μέσω της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου, φάκελος στη Βουλή με αίτημα την άρση της βουλευτικής ασυλίας για τον κ. Λοβέρδο, προκειμένου να καταστεί δυνατή η αποστολή κλήσης και να εξετάσει ως ύποπτος.
Στο πολυσέλιδο διαβιβαστικό περιγραφόταν η πράξη της δωροδοκίας για την οποία ο πρώην υπουργός καλείται σε αυτό το δικονομικό στάδιο να δώσει εξηγήσεις.
Σημειώνεται ότι η κλήση οποιουδήποτε προσώπου με την ιδιότητα του υπόπτου, δεν σημαίνει  ότι είναι και κατηγορούμενος.
Κι αυτό γιατί μετά την παροχή των εξηγήσεων που θα δώσει η εισαγγελέας έχει τη δικονομική δυνατότητα είτε να ασκήσει εναντίον του ποινική δίωξη, είτε να αρχειοθετήσει τη δικογραφία.
Παράλληλα, στα χέρια της Εισαγγελέως κατά της Διαφθοράς επεστράφη από τη Βουλή και η δικογραφία  για τον πρώην υπουργό Μάριο Σαλμά, αναφορικά με την υπόθεση των υπερτιμολογημένων αρθροσκοπήσεων.
Η δικογραφία, που εστάλη μετά την ολοκλήρωση της έρευνας  στη Βουλή για άρση της ασυλίας του πρώην Υπουργού, αφορά σε ενδεχόμενη ζημία του ΕΟΠΥΥ από την υπόθεση των υπερκοστολογημένων παραπεμπτικών για αρθροσκοπήσεις.
Κατά τις ίδιες πληροφορίες μετά την άρση της ασυλίας και τη διαβίβαση του φακέλου στην τακτική δικαιοσύνη είναι θέμα ημερών η αποστολή κλήσης προς παροχή εξηγήσεων και για τον κ. Σαλμά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης