Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σύστημα πληρωμών με κρυπτονομίσματα ετοιμάζει το Facebook

Σύστημα πληρωμών με κρυπτονομίσματα ετοιμάζει το Facebook
To Facebook ετοιμάζει σύστημα πληρωμών, βασισμένο στα κρυπτονομίσματα
Χρηματοπιστωτικές εταιρείες και ειδικούς επιστρατεύει η Facebook, η εταιρεία πίσω από το δημοφιλέστατο social media, προκειμένου να οικοδομήσει το δικό του σύστημα πληρωμών, βασισμένο στα ψηφιακά νομίσματα.
Η προσπάθεια, αν επιτύχει, απειλεί να φέρει ανατροπές στις άκρως προσοδοφόρες δραστηριότητες του ηλεκτρονικού εμπορίου, ενώ θα ήταν πιθανότατα η πιο mainstream εφαρμογή των κρυπτονομισμάτων μέχρι στιγμής.
Έρχεται σε μία περίοδο κατά την οποία ο αμερικανικός κολοσσός βρίσκεται υπό έντονη πίεση από ρυθμιστικές αρχές, χρήστες και μετόχους για τα θέματα προστασίας της ιδιωτικής ζωής.
Στην καρδιά της πρωτοβουλίας, που βρίσκεται σε εξέλιξη εδώ και περισσότερο από έναν χρόνο με την κωδική ονομασία Project Libra, βρίσκεται ένα ψηφιακό νόμισμα, που θα μπορούσαν να στέλνουν οι χρήστες ο ένας στον άλλο για χρήση σε αγορές τόσο στο Facebook όσο και ανά το Διαδίκτυο, σύμφωνα με πληροφορίες της Wall Street Journal -που επικαλείται πηγές.
Τα μυστικά σχέδια του Facebook για ένα νέο σύστημα πληρωμών περιλαμβάνουν τόσο επενδύσεις από παραδοσιακές χρηματοπιστωτικές εταιρείες, όσο και τη δυνατότητα των χρηστών να επιβραβευθούν από την δραστηριότητά τους στην πλατφόρμα.
Η είδηση πυροδότησε «ράλι» στις τιμές των ψηφιακών νομισμάτων, με το Bitcoin να «βλέπει» μετά από μήνες και πάλι τα 6.000 δολάρια ανά μονάδα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης