Τελευταία Νέα
Πολιτική

Η πρόταση μομφής της ΝΔ κατά Πολάκη και η αντίδραση Τσίπρα - Στα ύψη η πολιτική πόλωση ενόψει ευρωεκλογών

Η πρόταση μομφής της ΝΔ κατά Πολάκη και η αντίδραση Τσίπρα - Στα ύψη η πολιτική πόλωση ενόψει ευρωεκλογών
Πως ερμηνεύουν οι Financial Times την αντίδραση του Αλέξη Τσίπρα στην πρόταση μομφής της ΝΔ κατά του Παύλου Πολάκη
Στις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα αναφέρονται οι Financial Times, ενόψει και της κατάθεσης πρότασης μομφής από τη ΝΔ κατά του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη, λόγω της επίθεσης του κατά του υποψήφιου ευρωβουλευτή, Στέλιου Κυμπουρόπουλου.
Από την πλευρά του, ο Αλέξης Τσίπρας έχει προειδοποιήσει ότι θα μετατρέψει την πρόταση μομφής σε ψήφο εμπιστοσύνης για την κυβέρνηση.
«Είναι απίθανο ο κ. Τσίπρας να χάσει, αλλά η κίνηση αυτή κατά της πρότασης μομφής υπογραμμίζει την αυξανόμενη διάθεση για πόλωση ενόψει των ευρωεκλογών» επισημαίνεται στο δημοσίευμα, ενώ σε άλλο σημείο αναφέρεται ότι «ο Αλέξης Τσίπρας θέλει να είναι ο πρώτος πρωθυπουργός σε δύο 10ετίες που ολοκλήρωσε την 4ετή θητεία του ώστε να δείξει ότι η Ελλάδα έχει επιστρέψει στη σταθερότητα υπό τη διακυβέρνηση του».
Ωστόσο, ο ΣΥΡΙΖΑ παραμένει δεύτερο κόμμα και σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις η διαφορά του με τη ΝΔ διαμορφώνεται μεταξύ 6 κια 10 μονάδων «μια διαφορά που παραμένει αμετάβλητη για περισσότερο από ένα έτος».
Παράλληλα, οι Financial Times σχολιάζουν ότι ο κ. Πολάκης είναι στενός φίλος του Αλέξη Τσίπρα ενώ αναφέρουν ενδεικτικά και το γεγονός ότι ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας συνόδευσε τον πρωθυπουργό κατά την περιοδεία του στα Σφακιά.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης