Τελευταία Νέα
Πολιτική

Παπακώστα σε ΕΔΕ για Ρουβίκωνα: Η Πολιτεία περιφρουρεί τους λειτουργούς και κυρίως τους δικαστικούς

Παπακώστα σε ΕΔΕ για Ρουβίκωνα: Η Πολιτεία περιφρουρεί τους λειτουργούς και κυρίως τους δικαστικούς
Η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Κατερίνα Παπακώστα, απαντά στην ανακοίνωση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων σχετικά με τις απειλές του Ρουβίκωνα
«Η Πολιτεία περιφρουρεί τους λειτουργούς της και ιδίως τους δικαστικούς λειτουργούς», δήλωσε πριν απο λίγο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Κατερίνα Παπακώστα, απαντώντας στην ανακοίνωση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων σχετικά με τις απειλές της ομάδας «Ρουβίκωνας», που έγιναν με αφορμή την υπόθεση της άδειας του Δημήτρη Κουφοντίνα από τις φυλακές.
Η υφυπουργός συμπλήρωσε πως «αυτή η συμπεριφορά συνιστά παθογένεια και συναρτάται απολύτως με φασίζουσες νοοτροπίες οι οποίες δεν χωράνε στο πλαίσιο της Δημοκρατίας».
Ολόκληρη η δήλωση της κ. Παπακώστα είναι η εξής: «Η Δημοκρατία είναι ισχυρή, παρότι αμύνεται πάντα, δεν επιτίθεται στους πολεμίους της, διότι τα ισχυρά όπλα της είναι το Σύνταγμα, οι Νόμοι, η εμπεδωμένη δημοκρατική συνείδηση των πολιτών και το Κράτος Δικαίου.
Υπό την έννοια λοιπόν αυτή, η Πολιτεία περιφρουρεί τους λειτουργούς της και ιδίως τους δικαστικούς λειτουργούς, στην ακώλυτη άσκηση του δικαιοδοτικού τους καθήκοντος δίχως αστερίσκους.
Το δικαίωμα της ελεύθερης έκφρασης στην Δημοκρατία, έχει ως όριό του την μη πρόκληση του δημοκρατικού αισθήματος των πολιτών και την μη απειλή χρήσης βίας η οποία στοχεύει την ελεύθερη βούληση των θεσμικών παραγόντων της Δημοκρατίας.
Αυτή η συμπεριφορά συνιστά παθογένεια και συναρτάται απολύτως με φασίζουσες νοοτροπίες οι οποίες δεν χωράνε στο πλαίσιο της Δημοκρατίας».
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης