Τελευταία Νέα
Διεθνή

Juncker: Έχω εμπιστοσύνη στον Trump σε θέματα εμπορίου

tags :
Juncker: Έχω εμπιστοσύνη στον Trump σε θέματα εμπορίου
Υπέρ της επίλυσης της σινοαμερικανικής εμπορικής διαμάχης τάχθηκε ο πρόεδρος της Κομισιόν
Μία δήλωση που κανείς δεν περίμενε πραγματοποίησε ο πρόεδρος της Κομισιόν, Jean Claude Juncker, ο οποίος υποστήριξε ότι μπορεί να εμπιστευθεί τον Αμερικανό πρόεδρο Donald Trump σε ό,τι αφορά τις εμπορικές σχέσεις μεταξύ ΕΕ και ΗΠΑ.
Παράλληλα προσέθεσε ότι η  σινοαμερικανική εμπορική διαμάχη χρειάζεται να επιλυθεί σύντομα για να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη των επενδυτών.
Ο κ. Juncker δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ότι τίποτα δεν έχει αλλάξει στις διατλαντικές εμπορικές σχέσεις από τότε που συναντήθηκε με τον Trump στην Ουάσινγκτον τον περασμένο Ιούλιο (2018).
«Οι άνθρωποι του Λευκοί Οίκου και οι ομάδες μου είναι ήδη σε καθημερινή επαφή με την κυβέρνηση και άρα νομίζω ότι μπορώ να εμπιστευθώ τον πρόεδρο των ΗΠΑ σε ό,τι αφορά τις εμπορικές σχέσεις μεταξύ των ΗΠΑ και της Ευρώπης», δήλωσε.
Ο κ. Juncker πρόσθεσε ότι νιώθει πως ένα μεγάλο μέρος των παγκόσμιων οικονομικών προβλημάτων σχετίζεται με τις εμπορικές εντάσεις μεταξύ της Ουάσινγκτον και του Πεκίνου.
«Εάν οι επενδυτές δεν έχουν την αίσθηση ότι αυτό το πρόβλημα μπορεί να επιλυθεί σύντομα, τότε η τάση για επενδύσεις και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού και σε όλο τον κόσμο αποδυναμώνεται», δήλωσε.
Ο κ. Juncker δήλωσε επίσης ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση έκανε λάθος να σιωπήσει το 2016 κατά την εκστρατεία ενόψει του βρετανικού δημοψηφίσματος για την παραμονή ή την αποχώρηση από το μπλοκ, διότι θα είχε διορθώσει τα «ψέματα» που διέσπειρε η πλευρά υπέρ της αποχώρησης.
«Ήταν λάθος να μην παρέμβουμε και να μην εμπλακούμε διότι θα ήμασταν οι μοναδικοί που θα καταστρέφαμε τα ψέματα που κυκλοφόρησαν», δήλωσε ο κ. Juncker.
«Ήταν λάθος που σιώπησα σε μια σημαντική στιγμή», δήλωσε, προσθέτοντας ότι οι βασικοί θεσμοί του μπλοκ ακολουθούσαν τη συμβουλή του πρώην πρωθυπουργού της Βρετανίας D. Cameron, που προειδοποίησε κατά της ανάμειξης στα εσωτερικά ζητήματα του Ηνωμένου Βασιλείου.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης