Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Παγκόσμιο Ρεκόρ Γκίνες στην ανακύκλωση γυάλινων μπουκαλιών για τα Ιωάννινα

Παγκόσμιο Ρεκόρ Γκίνες στην ανακύκλωση γυάλινων μπουκαλιών για τα Ιωάννινα
Ιωάννινα: Παγκόσμιο Ρεκόρ Γκίνες στην ανακύκλωση γυάλινων μπουκαλιών
Με ένα νέο παγκόσμιο ρεκόρ Γκίνες ολοκληρώθηκε η προσπάθεια του Εθνικού Συλλογικού Συστήματος της Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης, σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Ιωαννίνων και το Φιλανθρωπικό Οργανισμό της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» για τα περισσότερα γυάλινα μπουκάλια που συλλέχθηκαν και ανακυκλώθηκαν μέσα σε μία εβδομάδα.
Το ρεκόρ που επιτεύχθηκε αφορά τη συλλογή και ανακύκλωση 134.972 κιλών γυάλινων συσκευασιών, που αντιστοιχούν σε 429.254 μπουκάλια και δημιουργήθηκε την εβδομάδα από 30.4.2019 έως 7.5.2019.
Η ανακύκλωση των γυάλινων φιαλών πραγματοποιήθηκε στα αυτόματα και υψηλής τεχνολογίας Κέντρα Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης που λειτουργούν στο «Πάρκο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης & Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης Ιωαννίνων», ενώ ο σχετικός «Πολυχώρος Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης» εγκαινιάστηκε από τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κύριο Ιερώνυμο Β'.
Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση, «η επίτευξη του μοναδικού αυτού παγκοσμίου ρεκόρ Γκίνες πραγματοποιήθηκε με την αμέριστη συμβολή της Ιεράς Μητρόπολης Ιωαννίνων, η οποία κινητοποίησε δεκάδες εθελοντές και ιερείς για τη ζύγιση και την ανακύκλωση των γυάλινων συσκευασιών που συλλέχτηκαν».
Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, η «ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΗ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ»:
«Χρησιμοποιεί τα υψηλής τεχνολογίας «σπιτάκια της ανακύκλωσης», όπου οι πολίτες επιστρέφουν τις άδειες συσκευασίες τους, εφαρμόζοντας την ευρωπαϊκή απαίτηση για «Διαλογή στην Πηγή».
Η ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΗ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ προέβη σε σημαντική αύξηση του ανταποδοτικού κινήτρου που προσφέρεται στους πολίτες ανά επιστρεφόμενη μεταλλική, πλαστική και γυάλινη συσκευασία «στα σπιτάκια της ανακύκλωσης», αφού πλέον προσφέρονται 3 λεπτά του ευρώ ανά κάθε 1 επιστρεφόμενη συσκευασία.
Ως αποτέλεσμα, στα «σπιτάκια της ανακύκλωσης» οι «συσκευασίες μας έχουν αξία» και κερδίζουμε 1 ευρώ με την επιστροφή 33 συσκευασιών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης