Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μεϊμαράκης: Οι ευρωεκλογές γίνονται με όρους εθνικών εκλογών – Μάχομαι για να καταγραφεί η μεγάλη νίκη της ΝΔ

Μεϊμαράκης: Οι ευρωεκλογές γίνονται με όρους εθνικών εκλογών – Μάχομαι για να καταγραφεί η μεγάλη νίκη της ΝΔ
"Aυτές οι ευρωεκλογές γίνονται με όρους εθνικών εκλογών και συνεπώς αφορούν την κεντρική πολιτική σκηνή", αναφέρει ο Β. Μεϊμαράκης
«Δεν θα μπορούσα να απέχω και από αυτό το προσκλητήριο του αγώνα και αποδέχθηκα την πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη να ηγηθώ του ευρωψηφοδελτίου και να διεκδικήσω σταυρό από όλους τους Έλληνες» τονίζει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα  "Relnews" ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ και υποψήφιος ευρωβουλευτής,  Β. Μεϊμαράκης.
Κατά τον ίδιο, αυτές οι ευρωεκλογές γίνονται με όρους εθνικών εκλογών και συνεπώς αφορούν την κεντρική πολιτική σκηνή.
«Πρόκειται για μια μάχη που θα καταγράψει τη δυναμική της ΝΔ και πρέπει να δρομολογήσει πολιτικές εξελίξεις.
Γι' αυτό το κόμμα μας τις θεωρεί βαρύνουσας σημασίας και έχει δώσει δημοψηφισματικό χαρακτήρα», τονίζει.
Όπως εξηγεί, η παρουσία του στο ευρωψηφοδέλτιο «σηματοδοτεί ότι δεν είναι χαλαρή η ψήφος και ότι πρέπει να συσπειρωθούμε όλοι οι Νεοδημοκράτες και να προσελκύσουμε όλους εκείνους που στο παρελθόν δεν μας είχαν ψηφίσει, ώστε να είναι ξεκάθαρο το μήνυμα για αλλαγή διακυβέρνησης, που έχει ανάγκη η χώρα. Διότι η ψήφος των πολιτών στις ευρωεκλογές επηρεάζεται από την εσωτερική πολιτική κατάσταση και είναι απάντηση στην κυβερνητική πολιτική».
Κληθείς να απαντήσει με ποιο αποτέλεσμα θα είναι ικανοποιημένος το βράδυ της 26ης Μαΐου, δηλώνει ότι ο ίδιος μάχεται για να καταγραφεί η μεγάλη νίκη της ΝΔ, για όσο το δυνατόν μεγαλύτερη διαφορά από το δεύτερο κόμμα, καθώς «αν τις ευρωεκλογές το ποσοστό της ΝΔ είναι μεγάλο, αυτό θα δρομολογήσει πολιτικές εξελίξεις».
 Σχολιάζοντας τις κυβερνητικές ανακοινώσεις για παροχές, ο κ. Μεϊμαράκης ανέφερε ότι «η χρονική στιγμή που εξαγγέλλονται αυτά τα μέτρα, λίγες μόνο ημέρες πριν ανοίξουν οι κάλπες, οπότε η καχυποψία των πολιτών είναι αυξημένη, αφήνει να εννοηθεί ότι γίνονται εκ του πονηρού.
Αν δεν ήθελε να δημιουργούνται αυτές οι εντυπώσεις και νοιαζόταν πραγματικά ο πρωθυπουργός για τους αδύναμους συμπολίτες μας, που έχουν συνθλιβεί από την πολιτική της κυβέρνησης, θα μπορούσε να τα είχε ανακοινώσει νωρίτερα, σε άλλο χρόνο».   
Ως ΝΔ, συνέχει, «ασφαλώς και τα επικροτούμε , καθώς πρόκειται για μέτρα που περιέχονται στο πρόγραμμά μας και αποσκοπούν στην ανακούφιση  των πληγέντων από την κρίση».
Υπογραμμίζει δε, πως «η ελληνική κοινωνία έχει κουραστεί από εξαγγελίες που  έμειναν στα λόγια» και «γι΄ αυτό στις 26 Μαΐου, που είναι η ώρα των πολιτών, τους καλώ να φιλτράρουν όλα αυτά που ακούν και να απαιτήσουν πολιτική αλλαγή».
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης