Τελευταία Νέα
Διεθνή

Williams (Fed): Οι δασμοί μπορεί να επιβαρύνουν την ανάπτυξη των ΗΠΑ

Williams (Fed): Οι δασμοί μπορεί να επιβαρύνουν την ανάπτυξη των ΗΠΑ
Οι δασμοί που επέβαλε ο Donald Trump σε κινεζικά προϊόντα θα μπορούσαν να πλήξουν την οικονομική ανάπτυξη, δήλωσε ο πρόεδρος της Fed της Νέας Υόρκης, John Williams
Οι δασμοί που επέβαλε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump, σε κινεζικά προϊόντα, στο πλαίσιο του κλιμακούμενου εμπορικού πολέμου μεταξύ των δύο χωρών, θα τονώσουν τον πληθωρισμό των ΗΠΑ και θα μπορούσαν να πλήξουν την οικονομική ανάπτυξη, δήλωσε σήμερα (14/5/2019) ο πρόεδρος της Fed της Νέας Υόρκης, John Williams.
Σύμφωνα με τον Williams, η οικονομία των ΗΠΑ βρίσκεται τώρα σε «πολύ καλή θέση» με χαμηλή ανεργία και ανάκαμψη της εμπιστοσύνης των επιχειρήσεων και των καταναλωτών.
«Όταν εξετάζω τα στοιχεία του πρώτου τριμήνου, βλέπω μεικτά μηνύματα, αλλά... από την πλευρά των λιανικών πωλήσεων, των καταναλωτικών δαπανών και άλλων οικονομικών δεικτών και κυρίως της αύξησης της απασχόλησης, η οικονομία ανέκαμψε αρκετά σταθερά μετά την επιβράδυνση στα τέλη του περασμένου έτους και στις αρχές του τρέχοντος έτους», δήλωσε ο Williams, μιλώντας στην τηλεόραση του «Bloomberg».
Ο πρόεδρος της Fed της Νέας Υόρκης δήλωσε ακόμη πως οι δασμοί που έχουν ήδη επιβληθεί στα κινεζικά προϊόντα έχουν οδηγήσει σε μια ελαφριά αύξηση των τιμών και έχουν επιβραδύνει την ανάπτυξη.
«Καθώς οι δασμοί αυξάνονται, οι επιδράσεις θα είναι μεγαλύτερες, ενισχύοντας τον πληθωρισμό το επόμενο έτος και έχοντας πιθανώς αρνητικές επιπτώσεις στην ανάπτυξη», δήλωσε ο Williams.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης