Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Έρευνα BofA: Ποσοστό – ρεκόρ των επενδυτών προετοιμάζεται για διόρθωση στη Wall Street

Έρευνα BofA: Ποσοστό – ρεκόρ των επενδυτών προετοιμάζεται για διόρθωση στη Wall Street
Τί έδειξε η Bank of America Fund Manager Survey για τον Μάιο 2019
Ποσοστό – ρεκόρ των asset managers, ήτοι 34%, προετοιμάζεται για διόρθωση στις χρηματιστηριακές αγορές της Νέας Υόρκης, σύμφωνα με όσα απορρέουν από την μηνιαία έρευνα «Fund Manager Survey» της Bank of America (BofA) Merrill Lynch, για τον Μάιο 2019.
Στην έρευνα συμμετείχαν 250 asset managers, οι οποίοι διαχειρίζονται περιουσιακά στοιχεία συνολικής αξίας 687 δισεκ. δολαρίων.
Βέβαια, όπως επισημαίνεται στην έκθεση της αμερικανικής τράπεζας, δεν φαίνεται οι επενδυτές να έχουν υπολογίσει έναν εκτεταμένο εμπορικό πόλεμο μεταξύ Κίνας και ΗΠΑ.



Σε ό,τι αφορά στα assets που εκτιμάται ότι ποντάρουν περισσότερο οι επενδυτές, μία πρόβλεψη για άνοδο στις τεχνολογικές μετοχές της Wall Street ξεχωρίζει, όταν τον περασμένο μήνα οι asset managers πόνταραν σε πτώση των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων.



Σχετικά με την ερώτηση για το επίπεδο του S&P 500 που θα πυροδοτήσει μία μείωση των επιτοκίων (επί του παρόντος στο εύρος 2,25%-2,50%) από τη Federal Reserve, οι περισσότεροι «βλέπουν» τις 2.350 μονάδες, ενώ κατά μέσο όρο η απάντηση αφορά τις 2.305 μονάδες.
Οι asset managers ερωτήθηκαν και για την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας το επόμενο 12μηνο, με την πλειοψηφία να αναμένει στασιμότητα και μόλις το 5% να κάνει λόγο για σημαντική επιβράδυνση.




Κλείνοντας, σε ό,τι αφορά στο 10ετές κρατικό ομόλογο ΗΠΑ, οι περισσότεροι ερωτηθέντες αναμένουν η απόδοση να συνεχίζει να διαπραγματεύεται μεταξύ 2% και 3%.






www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης