Τελευταία Νέα
Οικονομία

Moscovici: Η Ελλάδα δεν είναι πια σε πρόγραμμα - Υπό αξιολόγηση τα μέτρα της κυβέρνησης

tags :
Moscovici: Η Ελλάδα δεν είναι πια σε πρόγραμμα - Υπό αξιολόγηση τα μέτρα της κυβέρνησης
Στο μικροσκόπιο της Κομισιόν έχουν μπει οι παροχές της ελληνικής κυβέρνησης
Μουδιασμένες φαίνεται πως είναι οι Βρυξέλλες μετά τις εξαγγελίες του Αλέξη Τσίπρα από το Ζάππειο για μείωση του ΦΠΑ, παροχή 13ης σύνταξης αλλά και την ανακοίνωση των σχεδίων για μείωση του στόχου για το πρωτογενές πλεόνασμα.
Πλέον οι παροχές της κυβέρνησης έχουν μπει στο μικροσκόπιο της Κομισιόν καθώς υπάρχει έντονη ανησυχία για οπισθοχώρηση όσον αφορά την επίτευξη των στόχων.
Η δήλωση του Ευρωπαίου επιτρόπου, Pierre Moscovici, είναι χαρακτηριστική...
«Η Ελλάδα δεν είναι πια σε πρόγραμμα.
Είναι σημαντικό να συνεχίσουμε το διάλογο.
Τα μέτρα θα υπολογιστούν και θα ανακοινώσουμε τα αποτελέσματα στο πλαίσιο της μεταμνημονιακής εποπτείας» δήλωσε προσερχόμενος στη συνεδρίαση του Eurogroup.
Ο κ. Moscovici επισήμανε ότι «βρισκόμαστε σε φάση αξιολόγησης των μέτρων για το 2019 και το 2020, στο πλαίσιο της έκθεσης ενισχυμένης εποπτείας», η οποία, όπως σημείωσε, «θα είναι έτοιμη εγκαίρως, όχι σήμερα».
Πρόσθεσε δε πως «είμαστε σε διαρκή επαφή με τις ελληνικές αρχές και ο διάλογος πρέπει να βασιστεί στον δημοσιονομικό αντίκτυπο των μέτρων, στην ανάπτυξη και στην κοινωνική συνοχή.
Θεωρούμε ότι περισσότερη ανάπτυξη και κοινωνική δικαιοσύνη είναι πολύ σημαντικά για τον ελληνικό λαό, ύστερα από πολλά χρόνια που υπέφερε».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης