Επίθεση Π. Κόκκαλη σε Μαρινάκη: Θα πρέπει να επιλέξει ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Δήμο Πειραια

Επίθεση Π. Κόκκαλη σε Μαρινάκη: Θα πρέπει να επιλέξει ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Δήμο Πειραια
«Δεν συνάδει με τη δημοκρατία να μιλάμε εμείς εδώ και στο Καραϊσκάκη να σταυρώνουν ψηφοδέλτια» υποστήριξε ο Πέτρος Κόκκαλης
Επίθεση κατά του Ευάγγελου Μαρινάκη εξαπέλυσε ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Πέτρος Κόκκαλης.
«Ο Βαγγέλης Μαρινάκης πρέπει να παραιτηθεί από πρόεδρος της ΠΑΕ ή από δημοτικός σύμβουλος, εφόσον εκλεγεί στις δημοτικές εκλογές της επόμενης Κυριακής (26/5)» δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου με θέμα «Αθλητισμός και κλιματική αλλαγή - το παράδειγμα του Ολυμπιακού».
Το θέμα παρουσίαζε τους 17 Παγκόσμιους Στόχους του ΟΗΕ για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης, συνδέοντάς τον Ολυμπιακό ως ένα σωματείο με πολύπλευρη δραστηριότητα.
Έτσι, ανέλυσε τις ενέργειες που θα μπορούσαν να γίνουν από τον Ολυμπιακό ή μέσω αυτού και οι οποίες θα συντελούσαν στην πραγμάτωση κάθε ενός ξεχωριστά από αυτούς τους στόχους.
Η αναφορά στον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός και υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο Πειραιά, προέκυψε στον 16ο στόχο του ΟΗΕ περί διαφάνειας και δραστικής μείωσης της διαφθοράς και των δωροδοκιών.
«Νομίζω ότι ο Ολυμπιακός αυτή τη στιγμή είναι σε μια θέση που κατηγορείται για το αντίθετο» είπε ο Πέτρος Κόκκαλης και προσέθεσε: «Δεν συνάδει με τη δημοκρατία να μιλάμε εμείς εδώ και στο Καραϊσκάκη να σταυρώνουν ψηφοδέλτια.
Δεν συνάδει να χρησιμοποιείται το Καραϊσκάκη για πάρτι νεολαίας δημοτικού συνδυασμού.
Ο ίδιος ο Ολυμπιακός ανήκει σε offshore.
Είτε θα πρέπει να μην είναι ιδιοκτήτης του ο κ. Μαρινάκης ή να μην είναι υποψήφιος».
Στη συνέχεια απαντώντας σε σχετική ερώτηση, διευκρίνισε: «Οποιοσδήποτε κατέχει δημόσιο αξίωμα δεν μπορεί να είναι ιδιοκτήτης εξωχώριας εταιρίας.
Αυτή η διάταξη περί εξωχώριων εταιριών ισχύει από το 2016.
Οι ισολογισμοί του Ολυμπιακού δείχνουν ότι κατά 70% ανήκει στην ABISSO HOLDINGS LTD του κ. Μαρινάκη.
Είναι δημοσιευμένα όλα αυτά, δεν είναι κάτι που λέω εγώ. Αφού θεωρείται βέβαιο ότι θα εκλεγεί, θα πρέπει να επιλέξει τι από τα δύο θα κάνει.
Πιστεύω ότι αυτό έπρεπε να είναι γνωστό εκ των προτέρων στους πολίτες από τους οποίους ζητάει την ψήφο τους».

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS