Πολιτική

Καμμένος: «Αττίλας 3» τα σχέδια της Τουρκίας για γεωτρήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ - Θα έχουμε ατύχημα στο Αιγαίο

Καμμένος: «Αττίλας 3» τα σχέδια της Τουρκίας για γεωτρήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ -  Θα έχουμε ατύχημα στο Αιγαίο
Ο Τσίπρας είτε να προχωρήσει άμεσα σε εκλογές είτε για εθνικούς λόγους να δημιουργήσουμε κυβέρνηση εθνικής ενότητας είπε ο κ.Καμμένος
«Αττίλα 3» χαρακτήρισε τα σχέδια της Τουρκίας για γεωτρήσεις εντός της κυπριακής ΑΟΖ ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Π. Καμμένος, ο οποίος εκτίμησε ότι θα έχουμε ατύχημα στο Αιγαίο λόγω των συνεχιζόμενων τουρκικών προκλήσεων.
Για αυτό το λόγο ζήτησε από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα είτε να προκηρύξει άμεσα εκλογές είτε για εθνικούς λόγους να δημιουργηθεί μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας.
«Ο πρόεδρος της Τουρκίας είναι «στριμωγμένος» και έχει μπροστά του τις κρίσιμες επαναληπτικές εκλογές στην Κωνσταντινούπολη.
Άρα θα πιέσει τα πράγματα τόσο στην Κύπρο όσο και στο Αιγαίο.
Στην Κύπρο έχουμε εισβολή, και αν προχωρήσει στη γεώτρηση, θα είναι Αττίλας 3» είπε μιλώντας στην τηλεόραση του Open ο κ.Καμμένος, ο οποίος εκτίμησε ότι όντως η Τουρκία θα επιχειρήσει γεώτρηση στην κυπριακή ΑΟΖ.
«Μπορεί να μην γίνει στα οικόπεδα, για να μην ενοχληθούν οι εταιρίες, αλλά θα γίνει.
Μιλάμε για κατοχή εδάφους» υποστήριξε ο κ.Καμμένος, ο οποίος ερωτηθείς για το πώς μπορεί αυτό να αποτραπεί, είπε ότι μπορεί να γίνει με δύο τρόπους, πρώτον να υπερασπιστεί η Ευρωπαϊκή Ένωση το έδαφός της καθώς «η κυπριακή ΑΟΖ είναι ευρωπαϊκή ΑΟΖ και πρέπει να στείλουν όλες τις ευρωπαϊκές δυνάμεις κάτω» και δεύτερον «στα πλαίσια του ΝΑΤΟ».
Ωστόσο ο κ.Καμμένος είπε ότι αυξάνει ο κίνδυνος ατυχήματος στο Αιγαίο.
«Κάθε μέρα έχουμε παραβιάσεις με οπλισμένα αεροσκάφη, που θα οδηγήσουν μαθηματικά σε ατύχημα.
Από την άλλη πλευρά έχουμε άπειρους πιλότους γιατί ο Erdogan έχει διώξει όλους τους παλιούς πιλότους με τις εκκαθαρίσεις που κάνει στο στράτευμα και έχουν μείνει οι νέοι.
Οι πιλότοι μας απογειώνονται από την Σκύρο και δεν ξέρουν αν θα γυρίσουν.
Έχουμε μπροστά μας κρίση, η Τουρκία θα δαγκώσει» είπε ο κ.Καμμένος, ο οποίος υποστήριξε ότι δεν έρχεται πολεμικό επεισόδιο διότι ο Erdogan έχει άλλους τρόπους να απειλήσει.
«Αν αμολύσει 2.000 βάρκες, με 4 εκατ. μετανάστες, αυτό είναι πολεμική πράξη», είπε ο κ.Καμμένος, ο οποίος αναφέρθηκε και στην περίπτωση του Δ. Κουφοντίνα.
Στην επισήμανση ότι υπουργίας του οι σχέσεις Ελλάδας - ΗΠΑ ήταν στο καλύτερό τους σημείο, ο κ.Καμμένος απάντησε πως «φοβάται πως έχει αλλάξει κάτι, καθώς οι κινήσεις της κυβέρνησης στο ζήτημα Κουφοντίνα ενοχλούν τις ΗΠΑ».
«Είναι απαράδεκτο να συμβαίνει από την κυβέρνηση για να μην επηρεάσουν τους τύπους του Ρουβίκωνα που τον περιμένουν όταν βγαίνει» είπε ο κ.Καμμένος, αναφέροντας πως πρέπει όλες οι συμφωνίες με τις ΗΠΑ να προχωρήσουν γιατί αυτή τη στιγμή «έχουν παγώσει τα πάντα».
«Ο κύριος σύμμαχός μας είναι οι ΗΠΑ, το Ισραήλ, η Αίγυπτος και οι μεσογειακές χώρες.
ΕΕ δεν υπάρχει, υπάρχει μια δήλωση της Mogherini και μία του Juncker όταν είναι ξεσούρωτος» τόνισε ο κ.Καμμένος, ο οποίος αναφέρθηκε εκ νέου στην ανάγκη δημιουργίας μιας κυβέρνησης εθνικής ενότητας.
«Θα προσπαθήσουμε για κυβέρνηση εθνικής ενότητας, ζητώντας «εκλογές άμεσα» μετά τις ευρωεκλογές, καθώς το κράτος έχει διαλύσει.
Χρειαζόμαστε κυβέρνηση εθνικής ενότητας άμεσα, καθώς δεν είναι δυνατόν να αντιμετωπίσουμε την Τουρκία σε συνθήκες εσωτερικής αστάθειας.
Είτε ο κ. Τσίπρας να προχωρήσει άμεσα σε εκλογές, είτε να ζητήσει ο κ. Τσίπρας να δημιουργήσουμε κυβέρνηση εθνικής ενότητας μέχρι τον Οκτώβριο και ας μπει επικεφαλής όποιος να 'ναι.
Δεν μπορεί να είναι σε προεκλογική κατάσταση και να υπάρχει εθνική αστάθεια», τόνισε ο κ.Καμμένος, ο οποίος επανέλαβε τα πυρά του τονίζοντας ότι «τα συμφέροντα του Κόκκαλη έχουν μπλοκάρει τα πάντα στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, ενώ θα έπρεπε να προχωρούν όλα με γρήγορους ρυθμούς και δεν κάνει κανείς τίποτα».
«Ο κ. Αποστολάκης αυτή τη στιγμή δεν κάνει κουμάντο, αλλά η πρώην γραμματέας του Παπαντωνίου με τον άντρα της.
Ο κ. Αποστολάκης, αυτά που υπέγραψε ως αρχηγός ΓΕΕΘΑ, δεν τα κάνει, έχουν παγώσει τα πάντα» υποστήριξε ο κ.Καμμένος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης