Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρετανία: Στο «μικροσκόπιο» τα οικονομικά του κόμματος «Brexit» του Nigel Farage

Βρετανία: Στο «μικροσκόπιο» τα οικονομικά του κόμματος «Brexit» του Nigel Farage
Στα γραφεία του κόμματος του Nigel Farage θα μεταβούν τα μέλη της βρετανικής εκλογικής επιτροπής
Στα γραφεία του κόμματος «Brexit», του Nigel Farage, θα μεταβούν αύριο (21/5/2019) τα μέλη της βρετανικής εκλογικής επιτροπής, προκειμένου να «εξετάσουν» τη χρηματοδότηση της προεκλογικής εκστρατείας του για τις ευρωεκλογές.
«Θα πάμε αύριο (σ.σ. Τρίτη) στα γραφεία του κόμματος Brexit για να εξετάσουμε τα συστήματα που έχουν εφαρμοστεί για τη λήψη πόρων, κυρίως δωρεών άνω των 500 λιρών, οι οποίοι θα πρέπει να προέρχονται αποκλειστικά από το Ηνωμένο Βασίλειο», τόνισε η επιτροπή σε ανακοίνωσή της.
Στόχος της επιτροπής είναι να εξετάσει αν υπάρχουν «αποδείξεις περί παράβασης της νομοθεσίας».
Την έρευνα αυτή ζήτησε ο πρώην πρωθυπουργός των Εργατικών Gordon Brown.
Τέσσερις ημέρες πριν από τις ευρωεκλογές, το κόμμα «Brexit» προηγείται στις δημοσκοπήσεις.
Συλλέγει δωρεές μέσω του PayPal όπου ο οποιοσδήποτε μπορεί να του χορηγήσει ποσό μικρότερο των 500 λιρών (5171 ευρώ) αρκεί να έχει μια διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Ο φιλοευρωπαίος βουλευτής των Εργατικών Chris Bryant τόνισε ότι το σύστημα αυτό καθιστά «πολύ απλό για μια ξένη κυβέρνηση ή ένα πρόσωπο» να χρηματοδοτήσει το βρετανικό κόμμα στέλνοντας εκατοντάδες χιλιάδες εντολές ύψους 499 λιρών (ή άλλου νομίσματος).
Το κόμμα, σημείωσε ο Bryant, δεν επαληθεύει ούτε καν τα ονόματα των δωρητών του.
Η ταμπλόιντ εφημερίδα Mirror κατάφερε μάλιστα την περασμένη εβδομάδα να εγγράψει ως μέλος του κόμματος τον... πρόεδρο της Ρωσίας, Vladimir Putin, δίνοντας ως διεύθυνση εκείνη του Κρεμλίνου.
Όπως επεσήμανε η εφημερίδα, ο ιστότοπος του κόμματος Brexit μπορεί να ανοίξει την πόρτα σε «πλαστά μέλη» που θα δωρίζουν εκατομμύρια.
Ο Farage από την πλευρά του έκανε λόγο για «συνωμοσιολόγους» που θέλουν «να απονομιμοποιήσουν το πολιτικό κίνημα με την ταχύτερη ανάπτυξη που έχει γνωρίσει ποτέ η χώρα», καθώς το κόμμα «Brexit» ιδρύθηκε μόλις τον περασμένο Φεβρουάριο.
Το μεγαλύτερο μέρος της χρηματοδότησής του προέρχεται από τις συνδρομές «περίπου 110.000 ανθρώπων» που δώρισαν 25 λίρες ο καθένας, πρόσθεσε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης