Τελευταία Νέα
Πολιτική

Παπακώστα: Ναι στις συνεργασίες – Δεν είμαστε ούτε Αριστερά ούτε η νεοφιλελεύθερη προσέγγιση του Μητσοτάκη

Παπακώστα: Ναι στις συνεργασίες – Δεν είμαστε ούτε Αριστερά ούτε η νεοφιλελεύθερη προσέγγιση του Μητσοτάκη
Είναι αλαζονεία να λες ότι χαραμίζεται η ψήφος σου όταν πάει σε άλλο κόμμα πλην του δικού σου είπε η κα.Παπακώστα
Ναι στις συνεργασίες λέει η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη και πρόεδρος της Νέας Ελληνικής Ορμής, Κατερίνα Παπακώστα, η οποία ωστόσο επισημαίνει ότι το κόμμα της δεν είναι ούτε Αριστερά αλλά ούτε και η νεοφιλελεύθερη προσέγγιση του Κ. Μητσοτάκη.
«Η εποχή απαιτεί συνεργασίες, κανείς δεν μπορεί μόνος του, η αλαζονεία της μόνης πρωτιάς είναι πολιτική παλαιάς κοπής, κακή πολιτική, η οποία δεν βοηθάει τον τόπο» είπε μιλώντας στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, η κα.Παπακώστα.
«Είμαι υπέρ των συνεργασιών, διατηρώντας την ιδεολογική μου ιδεοπροσωπία, γι' αυτό κατεβαίνουμε αυτόνομοι.
Δεν είμαστε Αριστερά, δεν είμαστε όμως ούτε η νεοφιλελεύθερη προσέγγιση του κ. Μητσοτάκη, η οποία είναι βαθιά αντικοινωνική διότι προσεγγίζει τα πολιτικά ζητήματα μόνο από την οπτική του κέρδους και της ευημερίας μιας ολιγάριθμης κάστας.
Αυτό έρχεται σε σύγκρουση και σε αντίθεση με τη δική μου πρόταση» τόνισε η κα.Παπακώστα, η οποία επιτέθηκε στον Κ. Μητσοτάκη, αναφέροντας πως «είναι αλαζονεία να λες ότι χαραμίζεται η ψήφος σου όταν πάει σε άλλο κόμμα πλην του δικού σου».
«Αυτό δεν το έχω ακούσει ποτέ τις τελευταίες δεκαετίες από πολιτικό αρχηγό, έμελλε να το ακούσουμε από τον κ. Μητσοτάκη, ο οποίος στο όνομα του νεοφιλελευθερισμού δεν διστάζει να υποστηρίξει τον κ. Βέμπερ» είπε η κα.Παπακώστα, η οποία αναφερόμενη στην υποψηφιότητα Βέμπερ, στηλίτευσε τη στάση του απέναντι στα όσα λέει για την Τουρκία, εξηγώντας πως «εδώ και δεκαετίες, η ελληνική εξωτερική πολιτική επενδύει σε αυτό γιατί μας εξυπηρετεί στην καλή γειτονία και φιλία να υπάρχει ομπρέλα της Ευρώπης για να αναχαιτίζει την τουρκική προκλητικότητα».
«Ο κ. Βέμπερ θέλει αυτή την προστατευτική ομπρέλα της ΕΕ [...] να την ακυρώσει με μονομερή συμπεριφορά και ενέργεια.
Ο κ. Μητσοτάκης πάει κόντρα στην πάγια ελληνική εξωτερική πολιτική στο θέμα αυτό».
«Η Νέα Ελληνική Ορμή έχει την ιδεολογική της αυτοτέλεια, έχει την πολιτική της αυτοτέλεια, έχει όμως και κουλτούρα συνεργασίας.
Εγώ είμαι στο πολιτικό στερέωμα από το 2000 και στην προηγούμενη συγκυβέρνηση με το ΠΑΣΟΚ και με τη ΔΗΜΑΡ συνεργάστηκα παρότι διαφωνούσα τότε, γιατί θεωρούσα πως δεν έπρεπε ποτέ να συνεργαστεί η ΝΔ με το ΠΑΣΟΚ διότι ξέπλυνε τα ανομήματά του, είχε την υποχρέωση απέναντι στον ελληνικό λαό να μην το κάνει, συνέβη όμως.
Η κουλτούρα της συνεργασίας είναι σωστή, το έκανα και με τον ΣΥΡΙΖΑ και θα εξακολουθήσω να το κάνω» υποστήριξε η κα.Παπακώστα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης