Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αυστρία: Στις 27 Μαΐου 2019 η πρόταση μομφής κατά του καγκελάριου Kurz

Αυστρία: Στις 27 Μαΐου 2019 η πρόταση μομφής κατά του καγκελάριου Kurz
Στις 27 Μαΐου 2019 η πρόταση μομφής κατά του Αυστριακού Καγκελάριου 
Την 27η Μαΐου 2019 όρισε ως ημέρα κατά την οποία θα γίνει η ψηφοφορία για την πρόταση μομφής κατά του καγκελάριου Sebastian Kurz, ο πρόεδρος του κοινοβουλίου της Αυστρίας, μετά από αίτημα της αντιπολίτευσης.
Μετά το σκάνδαλο που ξέσπασε την προηγούμενη Παρασκευή και στο οποίο εμπλέκεται ο πρώην αντικαγκελάριος, η κυβέρνηση συνασπισμού αντιμετωπίζει μεγάλα προβλήματα.
Ο Wolfgang Sobotka, ο οποίος ανήκει στο Λαϊκό Κόμμα (OVP) όπως και ο Sebastian Kurz, διευκρίνισε σήμερα ότι έκρινε πως είναι καλύτερο η πρόταση μομφής να εξεταστεί μετά τις ευρωεκλογές της Κυριακής.
Οι Σοσιαλδημοκράτες και το Κόμμα των Ελευθέρων (FPO), το οποίο συμμετέχει προς το παρόν στον κυβερνητικό συνασπισμό με το OVP, δεν έχουν αποκλείσει το ενδεχόμενο να ψηφίσουν υπέρ της πρότασης μομφής, την οποία υπέβαλε ένα μικρό οικολογικό κόμμα, το Τώρα (Jetzt), κάτι που θα σημάνει την πτώση του κ. Kurz έπειτα από 18 μήνες στην εξουσία.
Νωρίτερα σήμερα (21/5), ο ακροδεξιός υπουργός Εσωτερικών της Αυστρίας Herbert Kickl, είχε δηλώσει ότι το FPO θα στηρίξει μια πρόταση μομφής κατά του Sebastian Kurz.
«Θα ήταν σχεδόν αφελές από την πλευρά του Αυστριακού καγκελάριου αν πίστευε ότι εμείς, το FPO, τον εμπιστευόμαστε έπειτα από την έλλειψη εμπιστοσύνης που επέδειξε εκείνος απέναντι μας», επεσήμανε ο Herbert Kickl.
«Όσοι μας εμπιστεύονται θα λαμβάνουν εμπιστοσύνη και όσοι μας αντιμετωπίζουν με δυσπιστία θα αντιμετωπίζονται με δυσπιστία», πρόσθεσε.
Μετά το σκάνδαλο που ξέσπασε την προηγούμενη Παρασκευή στην Αυστρία και στο οποίο εμπλέκεται ο πρώην αντικαγκελάριος και πρώην επικεφαλής του FPO Heinz-Christian Strache, η κυβέρνηση συνασπισμού του Sebastian Kurz αντιμετωπίζει μεγάλα προβλήματα και έχει πλέον αναλάβει ρόλο υπηρεσιακής κυβέρνησης, καθώς αναμένεται να προκηρυχθούν πρόωρες εκλογές για τον Σεπτέμβριο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης