Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιαπωνία: Υποχώρησαν για πέμπτο συνεχόμενο μήνα οι εξαγωγές της χώρας για τον Απρίλιο 2019, στο -2,4%

Ιαπωνία: Υποχώρησαν για πέμπτο συνεχόμενο μήνα οι εξαγωγές της χώρας για τον Απρίλιο 2019, στο -2,4%
Οι αναλυτές προέβλεπαν ότι η πτώση των εξαγωγών στην Ιαπωνία θα περιοριστεί στο -1,8%
Περαιτέρω πτώση κατέγραψαν οι εξαγωγές στην Ιαπωνία για τον Απρίλιο του 2019, υποχωρώντας για πέμπτο συνεχόμενο μήνα, καθώς οι εμπορικές εντάσεις ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Κίνα εξακολουθούν να έχουν αντίκτυπο στην ιαπωνική οικονομία.
Ειδικότερα, οι εξαγωγές της Ιαπωνίας υποχώρησαν κατά -2,4% σε σύγκριση με τον Απρίλιο του 2018, έναντι ετήσια πτώσης -2,4% τον Μάρτιο του 2018, την ίδια στιγμή μάλιστα που οι αναλυτές προέβλεπαν ότι η πτώση θα περιοριστεί στο -1,8%.
Αντίθετα, οι εισαγωγές της χώρας κατέγραψαν ετήσια άνοδο της τάξεως του +6,4% έναντι ανόδου +1,2% τον Μάρτιο και έναντι εκτιμήσεων των αναλυτών στο +4,8%.
Τα παραπάνω στοιχεία είχαν ως αποτέλεσμα το εμπορικό πλεόνασμα της χώρας να περιοριστεί στα 60,4 δισ. γεν, έναντι 527,8 γεν τον Απρίλιο του 2018, και έναντι εκτιμήσεων στα 203,2 δισ. γεν.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες παρέμειναν η χώρα στην οποία η Ιαπωνία πραγματοποίησε τις περισσότερες εξαγωγές, με τον συνολικό όγκο εξαγωγών να καταγράφει άνοδο της τάξεως του +9,6% σε ετήσια βάση.
Στον αντίποδα, η χώρα από την οποία η Ιαπωνία πραγματοποίησε τις περισσότερες εισαγωγές ήταν η Κίνα, με την ετήσια άνοδο να διαμορφώνεται στο +6,4%.
Σε ξεχωριστά στοιχεία που δημοσίευσε η Στατιστική Υπηρεσία της χώρας, οι βιομηχανικές παραγγελίες κατέγραψαν μηνιαία άνοδο της τάξεως του +3,8% τον Μάρτιο του 2019, έναντι +1,8% τον Φεβρουάριο, την ίδια στιγμή μάλιστα που οι αναλυτές προέβλεπαν ότι θα σημειωθεί πτώση κατά -0,7%.
Παράλληλα, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους, οι βιομηχανικές παραγγελίες της χώρας υποχώρησαν κατά -0,7%, έναντι ετήσιας πτώσης -5,5% τον Μάρτιο, και έναντι εκτιμήσεων των αναλυτών στο -3,4%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης