Οικονομία

Πετρόπουλος: Σήμερα (22/5) ανοίγει η πλατφόρμα για τις 120 δόσεις στα ασφαλιστικά Ταμεία

Πετρόπουλος: Σήμερα (22/5) ανοίγει η πλατφόρμα για τις 120 δόσεις στα ασφαλιστικά Ταμεία
Σήμερα (22/5/2019) θα ανοίξει η πλατφόρμα για τη ρύθμιση των 120 δόσεων για οφειλές στα ασφαλιστικά Ταμεία
Από σήμερα (22/5/2019) θα τεθεί σε λειτουργία η εφαρμογή για τη ρύθμιση των 120 δόσεων στα ασφαλιστικά Ταμεία, όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, Τάσος Πετρόπουλος.
«Ειδικά για τους αγρότες προβλέπεται η μείωση των προσαυξήσεων που έχουν επιβληθεί, λόγω μη καταβολής εισφορών, κατά 100%.
Αυτοί που είναι να πάρουν σύνταξη μπορούν να συμψηφίσουν μέχρι 6.000 το ποσό, από 4.000 που ήταν, από τις συντάξεις που έχουν οφειλή.
Όλες οι άλλες κατηγορίες έχουν θεαματικές μειώσεις και των εισφορών.
Τα λουκέτα σταμάτησαν με αυτό το μέτρο της μεγάλης ελάφρυνσης», συμπλήρωσε ο κ. Πετρόπουλος.
Όσον αφορά την 13η σύνταξη, ο υφυπουργός τόνισε ότι «από χθες το απόγευμα καταβλήθηκε η 13η σύνταξη σε 7.616 δικαιούχους που λαμβάνουν προσωρινή σύνταξη».
Παράλληλα, υπογράμμισε ότι «οι συμπολίτες μας δεν είχαν υπολογίσει την κλιμάκωση που προβλέπει ο νόμος για την χορήγηση της 13ης σύνταξης.
Πρέπει, όμως, να υπενθυμίσω ότι το 2012 που κόπηκαν τα δώρα των Χριστουγέννων, του Πάσχα και τα επίδομα αδείας, είχαμε μία απομένουσα τότε παροχή δώρων και συντάξεων 800 ευρώ συνολικά (400 ευρώ των Χριστουγέννων, 200 το Πάσχα και 200 των διακοπών).
Το 2012 καταργήθηκαν όλα.
Δεν υπήρχε ακέραιη η 13η σύνταξη.
Αυτά έχουν ξεχαστεί».
Ακόμη, ο κ. Πετρόπουλος σημείωσε ότι περίμενε «ότι θα υπήρχε ένα μπαράζ παραπληροφόρησης για να μειωθεί η σημασία αυτής της παροχής», για να προσθέσει ότι «αυτό έγινε ενορχηστρωμένα από μέσα ενημέρωσης που είναι αντίπαλα προς την κυβέρνηση».
«Θεωρώ ότι οι πολίτες που εισέπραξαν την 13η σύνταξη αισθάνθηκαν ικανοποίηση και όχι δυσαρέσκεια», τόνισε.
Ασκώντας κριτική στην αντιπολίτευση σχετικά με την 13η σύνταξη, σημειώσε ότι αυτό που εισέπραττε από την πλευρά της ΝΔ «είναι μία δυσαρέσκεια».
Σχετικά με τις κατηγορίες ότι αυτό που δόθηκε ήταν επίδομα και όχι σύνταξη ο κ. Πετρόπουλος, ανέφερε: «Το 2012 αυτή η 13η σύνταξη ήταν 400 ευρώ.
Επομένως, το ποσό που καταβάλαμε δεν απέχει από εκείνο που ίσχυε τότε.
Τα στοιχεία από το σύστημα ΗΛΙΟΣ μαρτυρούν την πραγματικότητα.
Το σύστημα αυτό παρακολουθεί ακριβώς το ποσό που δίνεται σε κάθε έναν που λαμβάνει τη σύνταξη και το άθροισμα των συντάξεων αυτών.
Αυτομάτως, ηλεκτρονικά, καταγράφει το σύνολο της συνταξιοδοτικής δαπάνης.
Από αυτό το στοιχείο προκύπτει ότι η μέση σύνταξη του Δεκέμβρη του 2018 σε σχέση με το Δεκέμβρη του 2014 ήταν μεγαλύτερη κατά 20 ευρώ».
«Η τάση είναι διαρκώς αυξανόμενη στις συντάξεις κι αυτό προκύπτει από το σύστημα ΗΛΙΟΣ», κατέληξε ο κ. Πετρόπουλος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης