Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Σε χαμηλό 3 ετών η επιχειρηματική δραστηριότητα τον Μάιο 2019

ΗΠΑ: Σε χαμηλό 3 ετών η επιχειρηματική δραστηριότητα τον Μάιο 2019
O προκαταρκτικός σύνθετος δείκτης PMI για τον κλάδο της μεταποίησης και των υπηρεσιών των ΗΠΑ υποχώρησε στις 50,9 μονάδες τον Μάιο από 53,0 μονάδες τον Απρίλιο
Με τον χαμηλότερο ρυθμό των τελευταίων τριών ετών αναπτύχθηκαν οι αμερικανικές επιχειρήσεις τον Μάιο του 2019, όπως προκύπτει από στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα (23/5/2019) η IHS Markit.
Ειδικότερα, ο προκαταρκτικός σύνθετος δείκτης PMI για τον κλάδο της μεταποίησης και των υπηρεσιών υποχώρησε στις 50,9 μονάδες τον Μάιο από 53,0 μονάδες τον Απρίλιο -το χαμηλότερο επίπεδο από το Μάιο του 2016.
Ο δείκτης PMI για τις υπηρεσίες διολίσθησε στις 50,9 μονάδες τον Μάιο από 53,0 μονάδες τον Απρίλιο, ενώ ο μεταποιητικός δείκτης PMI υποχώρησε στις 50,6 μονάδες, έναντι των 52,6 του προηγούμενου μήνα.


«Η ανάπτυξη της επιχειρηματικής δραστηριότητας επιβράδυνε σημαντικά τον Μάιο καθώς οι ανησυχίες για τον εμπορικό πόλεμο και η αυξημένη αβεβαιότητα έπληξαν περαιτέρω τις παραγγελίες και την επιχειρηματική εμπιστοσύνη», σχολίασε ο Chris Williamson, επικεφαλής οικονομολόγος της Markit.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης