Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

ΗΠΑ: Ανάπτυξη μόλις 1% αναμένει το β’ τρίμηνο 2019 η JPMorgan

ΗΠΑ: Ανάπτυξη μόλις 1% αναμένει το β’ τρίμηνο 2019 η JPMorgan
Ανάπτυξη μόλις 1% αναμένει το β’ τρίμηνο 2019 για τις ΗΠΑ η JPMorgan
Σε δραστική επί τα χείρω αναθεώρηση της εκτίμησης για την ανάπτυξη των Ηνωμένων Πολιτειών το δεύτερο τρίμηνο 2019 προχώρησε η JPMorgan, «βλέποντας» πλέον την αύξηση του ΑΕΠ σε μόλις 1% (σε ετήσια σύγκριση), έναντι προηγούμενης πρόβλεψης για επίδοση 2,25%.
Επισημαίνεται ότι η ανάπτυξη για το πρώτο τρίμηνο του έτους διαμορφώθηκε σε 3,2%, ενώ για το δεύτερο τρίμηνο η Fed Νέας Υόρκης αναμένει οικονομική ανάπτυξη 1,3%.
Παράλληλα, η JPMorgan πλέον εμφανίζεται σίγουρη πως η επόμενη κίνηση της Federal Reserve δεν θα είναι μία αύξηση επιτοκίων.
«Τα στοιχεία για τα διαρκή αγαθά του Απριλίου 2019 ήταν αρνητική, ιδιαίτερα οι λεπτομέρειες σχετικά με τις παραγγελίες και τις αποστολές κεφαλαιουχικών αγαθών. (…)
Είχαμε προηγουμένως αναμένεται ότι η επόμενη κίνηση από την Fed θα ήταν μια αύξηση επιτοκίων, αν και στο τέλος του ορίζοντα πρόβλεψής μας, στα τέλη του 2020.
Πλέον αναγνωρίζουμε τους κινδύνους ως ομοιόμορφα κατανεμημένους μεταξύ μιας αύξησης και μιας μείωσης επιτοκίων», σχολιάζει η αμερικανική επενδυτική τράπεζα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι, τον περασμένο Μάρτιο, η JPMorgan ανέφερε ότι η επιδείνωση των δεικτών κατά τους πρώτους τρεις μήνες του τρέχοντος έτους δεν θα μεταφραστεί σε μία σημαντική επιβράδυνση για την οικονομία των Ηνωμένων Πολιτειών το 2019.
Όπως σημείωνε, η οικονομία έχει επιβραδυνθεί ελαφρώς σε σύγκριση με το 2018, ωστόσο αυτό «δεν θα εξελιχθεί σε κάτι χειρότερο» και η ανάπτυξη θα επιστρέψει στον μέσο όρο των τελευταίων ετών.
Για το σύνολο του 2019, εκτιμούσε ότι το πραγματικό ακαθάριστο εγχώριο προϊόν θα αναπτυχθεί γύρω στο 2%.
Στο σύνολο του 2018, το ΑΕΠ των ΗΠΑ αναπτύχθηκε κατά 2,9% -ο καλύτερος ρυθμός ανάπτυξης από το 2015- έναντι ανάπτυξης 2,2% του 2017, επισημαίνεται.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης