Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Υποψήφιος διάδοχος της May και ο Βρετανός υπουργός Υγείας Matt Hancock

Reuters: Υποψήφιος διάδοχος της May και ο Βρετανός υπουργός Υγείας Matt Hancock
Tο Εργατικό κόμμα εξακολουθεί να πιέζει για πρόωρες εκλογές το συντομότερο ενώ απειλεί και με ψήφο εμπιστοσύνης σε περίπτωση που οι Τόρις καταφέρουν να περάσουν τη συμφωνία
Την υποψηφιότητα του για την πρωθυπουργία μετά την παραίτηση της Theresa May ανακοίνωσε και ο Βρετανός υπουργός Υγείας Matt Hancock όντας ο πέμπτος υποψήφιος στην κούρσα της διαδοχής.
Σύμφωνα με το Reuters, ο Hancock ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του μετά το αντίστοιχο ενδιαφέρον που εκδήλωσαν ο πρώην ΥΠΕΞ Boris Johnson, ο οποίος θεωρείται και το μεγάλο φαβορί, ο νυν ΥΠΕΞ Jeremy Hunt, ο υφυπουργός Διεθνούς Ανάπτυξης Rory Stewart και η πρώην υπουργός Εργασίας και Συντάξεων Esther McVey.
Ο Hancock, μιλώντας στο BBC δήλωσε πως «η Βρετανία χρειάζεται έναν ηγέτη όχι μόνο για τώρα αλλά και για το μέλλον» τονίζοντας ότι «στόχος είναι η ολοκλήρωση του Brexit κι αυτό θα κάνουμε».
Η May ανακοίνωσε ακόμη την απόφασή της να παραιτηθεί και από την ηγεσία των Τόρις στις 7 Ιουνίου παραδεχόμενη την ήττα της να καταφέρει μνα περάσει από το Κοινοβούλιο τη συμφωνία που είχε υπογράψει με τους Ευρωπαίους.
Από την πλευρά του το Εργατικό κόμμα εξακολουθεί να πιέζει για πρόωρες εκλογές το συντομότερο ενώ απειλεί και με ψήφο εμπιστοσύνης σε περίπτωση που οι Τόρις καταφέρουν να περάσουν τη συμφωνία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης