Τελευταία Νέα
Διεθνή

Rehn (ΕΚΤ): Ο διάδοχος του Draghi θα πρέπει να διαχειριστεί και δύσκολες καταστάσεις

Rehn (ΕΚΤ): Ο διάδοχος του Draghi  θα πρέπει να διαχειριστεί και δύσκολες καταστάσεις
«Ο νέος πρόεδρος θα πρέπει να είναι ειδικευμένος τόσο στη νομισματική και οικονομική πολιτική όσο και ικανός στο ομαδικό παιχνίδι», δήλωσε ο Rehn
Για τις προκλήσεις, που θα κληθεί να αντιμετωπίσει ο διάδοχος του Mario Draghi στο «τιμόνι» της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) μίλησε ο Olli Rehn, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΕΚΤ και πρόεδρος της Τράπεζας της Φινλανδίας.
Πιστεύω ότι οι υπεύθυνοι για τη λήψη αποφάσεων στην ΕΕ θα βρουν ένα πρόσωπο για τη θέση αυτή που θα μπορεί να τη διαχειριστεί ακόμα και σε δύσκολες συνθήκες που αναμένονται ανέφερε ο Rehn στη φινλανδική εφημερίδα Helsingin Sanomat ενόψει της αποχώρησης του Draghi στις 31 Οκτωβρίου και της επιλογής του διαδόχου του.
«Ο νέος πρόεδρος θα πρέπει να είναι ειδικευμένος τόσο στη νομισματική και οικονομική πολιτική όσο και ικανός στο ομαδικό παιχνίδι», δήλωσε ο Rehn, αν  και αρνήθηκε το οποιοδήποτε σχόλιο για τη διαδικασία επιλογής του νέου επικεφαλής της ΕΚΤ.
Σύμφωνα με πρόσφατη δημοσκόπηση μεταξύ οικονομολόγων, που δημοσιεύθηκε στο Reuters, το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΕΚΤ Benoit Coeure θεωρήθηκε ως το πλέον κατάλληλο για την κορυφαία αλλά ο πιο πιθανός υποψήφιος είναι ο συμπατριώτης του Rehn, Erkki Liikanen, πρώην επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας της Φινλανδίας, ως μία λύση συμβιβασμού.
Στις προτιμήσεις τον Liikanen, ακολουθούν  ο  Coeure, o Rehn, ο επικεφαλής της γαλλικής κεντρικής τράπεζας Francois Villeroy de Galhau και ο διοικητής της Bundesbank Jens Weidmann.
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης