Τελευταία Νέα
Διεθνή

Weber (ΕΛΚ): Όσα κόμματα επιθυμούν μία ισχυρή Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να ενώσουν τις δυνάμεις τους

Weber (ΕΛΚ): Όσα κόμματα επιθυμούν μία ισχυρή Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να ενώσουν τις δυνάμεις τους
Ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος τόνισε ότι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο δεν πρόεκται να δεχθεί έναν πρόεδρο για την Κομισιόν ο οποίος δε διατέλεσε επικεφαλής υποψήφιος
Στο γεγονός ότι κανένα κόμμα που βρίσκεται στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο δε μπορεί να εξασφαλίσει μία σταθερή πλειοψηφία έναντι του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, αναφέρθηκε ο επικεφαλής του ΕΛΚ Manfred Weber, καλώντας παράλληλα τις υπόλοιπες φιλοερυωπαϊκές παρατάξεις να συνεργαστούν.
Ειδικότερα, ο κ. Weber, μετά την ολοκλήρωση των ευρωεκλογών, δηλωσε ότι θα επιθυμούσε να δει «τους φιλελεύθερους, τους σοσιαλιστές, τα κεντροδεξιά κόμματα και τους πράσινους να καθίσουν μαζί και να συζητήσουν», καθώς όπως τονίζει ο ίδιος «δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική πλειοψηφία».
«Βρισκόμαστε αντιμέτωπη με μία συρρίκνωση του κέντρου», τόνισε ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, προσθέτοντας παράλληλα ότι «θα ήθελα να ζητήσω από εσάς να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να εργαστούμε μαζί από τώρα και στο εξής».
Παράλληλα, ο ίδιος κατέστησε σαφές ότι το κόμμα του δεν πρόκειτα να συνεργασεί «με καμία παράταξη η οποία δεν πιστεύσει στο μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης».
Ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος επεσήμανε μεταξύ άλλων ότι ο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο δεν πρόεκται να δεχθεί έναν πρόεδρο για την Κομισιόν ο οποίος δε διατέλεσε επικεφαλής υποψήφιος, τονίζοντας΄οτι «παραμένουμε υπέρ της ιδέας του επικεφαλής υποψηφίου».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης