Τελευταία Νέα
Διεθνή

Εκπρόσωπος May: Τώρα εναπόκειται σε άλλους να βρουν λύση για το Brexit

Εκπρόσωπος May: Τώρα εναπόκειται σε άλλους να βρουν λύση για το Brexit
Τώρα εναπόκειται σε άλλους να βρουν λύση στο αδιέξοδο του Brexit, δήλωσε ο εκπρόσωπος της Theresa May
Τώρα εναπόκειται σε άλλους να βρουν λύση στο αδιέξοδο του Brexit, δήλωσε σήμερα (28/5/2019) ο εκπρόσωπος της Βρετανίδας πρωθυπουργού, Theresa May, αρνούμενος να σχολιάσει τις προτάσεις που έχουν υποβληθεί μέχρι στιγμής από εκείνους που επιδιώκουν να την διαδεχτούν.
Αφού παραδέχτηκε ότι δεν κατάφερε να φέρει εις πέρας το Brexit, η May ανακοίνωσε την περασμένη Παρασκευή (24/5) ότι θα παραιτηθεί στις 7 Ιουνίου.
Ορισμένοι υποψήφιοι διάδοχοι της May στην ηγεσία του Συντηρητικού Κόμματος δήλωσαν ότι σκοπεύουν να επαναδιαπραγματευτούν τη συμφωνία της πρωθυπουργού με τις Βρυξέλλες.
«Το νομικό κείμενο που συμφωνήθηκε στο συμβούλιο με την πρωθυπουργό ήταν ότι δεν θα προσπαθούσαμε να ανοίξουμε εκ νέου τη Συμφωνία Αποχώρησης, που ήταν μέρος της διαδικασίας με την οποία εγκρίθηκε η παράταση (του Brexit)», δήλωσε ο εκπρόσωπος.
«Αλλά... δεν πρόκειται να σχολιάσω τις θέσεις που έθεσαν άλλοι στο πλαίσιο του διαγωνισμού διαδοχής.
Όπως δήλωσε η πρωθυπουργός την Παρασκευή... τώρα εναπόκειται σε άλλους να βρουν έναν δρόμο προς τα εμπρός».
Ο εκπρόσωπος δήλωσε ακόμη ότι η May θα συναντηθεί σήμερα με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Donald Tusk, στις Βρυξέλλες, ώστε να τον ενημερώσει σχετικά με τις αποφάσεις της.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης