Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Η MIG ανακάμπτει - Σχέδια αναδιάρθρωσης δανείων και 10 εκατ σε γραμμή παραγωγής γάλακτος

tags :
Η MIG ανακάμπτει - Σχέδια αναδιάρθρωσης δανείων και 10 εκατ σε γραμμή παραγωγής γάλακτος
Οι επενδυτές «διέγνωσαν» ότι η στρατηγική της εταιρείας οδηγεί τον όμιλο της MIG σε μονοπάτια ανόδου
Ψήφο εμπιστοσύνης στη διοίκηση της MIG έδωσε η επενδυτική κοινότητα μετά το πέρας της  γενικής συνέλευσης των μετοχών που πραγματοποιήθηκε χθες στην παραγωγική  μονάδα της Δέλτα στον Άγιο Στέφανο.
Η τιμή της μετοχής ενισχύθηκε κατά 9,15% στα  0,1025 ευρώ και τα τεμάχια που άλλαξαν χέρια έφθασαν τα 8.990.556.
Οι επενδυτές «διέγνωσαν» ότι η στρατηγική της εταιρείας οδηγεί τον όμιλο της MIG σε μονοπάτια ανόδου χάρη στην αναδιάρθρωση των δανείων που έκανε ο όμιλος με τις τράπεζες όπως και το νέο πρόγραμμα που βρίσκεται στο στάδιο διαπραγμάτευσης με τις τράπεζες. Ακόμη η διοίκηση  προτίθεται να πουλήσει περιουσιακά της στοιχεία  με σκοπό  τη  μείωση του δανεισμού.
Ωστόσο η διοίκηση δεν αποκάλυψε τα σχέδια της προς αυτή την κατεύθυνση. Ο πρόεδρος της γενικής συνέλευσης και του ομίλου της MIG Παναγιώτης  Θρουβάλας αποκάλυψε ότι η Vivartia θα προχωρήσει σε επένδυση ύψους 10 εκατ. ευρώ για τη  δημιουργία σύγχρονης  μονάδας παραγωγής γάλακτος στον Άγιο Στέφανο, η οποία  θα τεθεί σε λειτουργία το Φθινόπωρο  σημειώνοντας ότι  δεν θα κλείσει άλλη μονάδα παραγωγής γάλακτος.
Το 2018 βάλαμε τις βάσεις για την χρηματοοικονομική σταθερότητα του ομίλου.
Θέλουμε να ενισχύουμε την ηγετική θέση των εταιρειών μας στην ελληνική αγορά και να αναζητήσουμε μια ισορροπία για τη  MIG  με νέες  συμφωνίες  αναδιάρθρωσης δανείων. Επισήμανε ότι  όμιλος στα χρόνια της  κρίσης  εμφάνισε ζημιές 100 εκατ. ευρώ διότι  η κρίση «κατάπιε» 50 με 60 δις. ευρώ το χρόνο  από την παραγωγή και το εισόδημα.
Σήμερα ο Όμιλος της MIG μετά την πώληση του Υγεία  και του ξενοδοχείου Χίλτον της Κύπρου συγκέντρωσε 500 εκατ. ευρώ τα οποία σε σημαντικό βαθμό πήγαν στην αποπληρωμή του τραπεζικού δανεισμού.
Ο διευθύνων σύμβουλος της MIG κ. Αθανάσιος  Παπανικολάου έστειλε μήνυμα θετικών προοπτικών προς τους μετόχους της  γενικής συνέλευσης  για τον Όμιλο  επισημαίνοντας ότι  η στρατηγική του Ομίλου είναι οι βασικοί  πυλώνες της θα  είναι ηγέτες  της  εγχώριας  αγοράς εννοώντας τη Vivartia  στους τομείς των τροφίμων  και  γαλακτοκομικών προϊόντων  και η Attica Groupν στις  μεταφορές.
Στη γενική συνέλευση συμμετείχε εκπρόσωπος της Τράπεζας Πειραιώς καθώς κατέχει το 31% του μετοχικού κεφαλαίου της MIG  και το σύνολο των μετοχών  που μετείχαν κατείχαν το 45% του μετοχικού κεφαλαίου Ο εκπρόσωπος της Τράπεζας  Πειραιώς πρότεινε ο αριθμός των μελών του διοικητικού συμβουλίου να είναι 11 η οποία εγκρίθηκε  από τη γενική συνέλευση.

Νίκος Θεοδωρόπουλος
ntheo@bankingnews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης