Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Στο μικροσκόπιο του υπουργείου Δικαιοσύνης η Google για παραβίαση της νομοθεσίας περί μονοπωλίου

ΗΠΑ: Στο μικροσκόπιο του υπουργείου Δικαιοσύνης η Google για παραβίαση της νομοθεσίας περί μονοπωλίου
Η έρευνα αναμένεται να επικεντρεωθεί στις κατηγορίες ότι η Google στη μηχανή αναζήτησής της δίνει προτεραιότητα στις δικές της επιχειρήσεις
Έρευνα κατά της Google για παραβίαση της νομοθεσίας περί μονοπωλίου φαίνεται να δρομολογεί το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης.
Ειδικότερα το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης ετοιμάζεται να ξεκινήσει έρευνα κατά της Google τόσο για παραβίαση της νομοθεσίας περί μονοπωλίου, όσο  και για τις αθέμιτες πρακτικές εξάπλωσης των δραστηριοτήτων της.
Σημειώνεται ότι έχει ήδη πληρώσει σχετικά πρόστιμα στην ΕΕ για τις πρακτικές της και μάλιστα, στις 20 Μαρτίου η ΕΕ της επέβαλλε για τρίτη φορά μέσα σε δύο χρόνια πρόστιμο για αθέμιτες μονοπωλιακές πρακτικές εντός της Ένωσης.
Πάντως, ειδικοί από τα τμήματα Μονοπωλίου και Ομοσπονδιακού Εμπορίου του αμερικανικού υπουργείου είχαν σειρά συσκέψεων την περασμένη εβδομάδα για να συμπληρώσουν τον φάκελο που θα δώσει τη δυνατότητα στο υπουργείο Δικαιοσύνης να διατάξει την σχετική έρευνα, όπως ανέφεραν πηγές προσκείμενες στην υπόθεση.
Μάλιστα, η έρευνα, όπως ανέφερε μία από τις πηγές, για την οποία πρώτη έκανε αναφορά η Wall Street Journal, θα επικεντρεωθεί στις κατηγορίες ότι η Google στη μηχανή αναζήτησής της δίνει προτεραιότητα στις δικές της επιχειρήσεις.
Ωστόσο, δεν επιβεβαίωσε, αλλά ούτε και διέψευσε εκπρόσωπος του υπουργείου Δικαιοσύνης την πληροφορία περί έναρξης έρευνας, ενώ και ούτε η Google έκανε οποιοδήποτε σχόλιο.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης