Τελευταία Νέα
Διεθνή

Politico: Το Αμερικανικό Υπουργείο Δικαιοσύνης αποσύρει τις κατηγορίες κατά του Assange για κατασκοπία

Politico: Το Αμερικανικό Υπουργείο Δικαιοσύνης αποσύρει τις κατηγορίες κατά του Assange για κατασκοπία
Μετά την απόφαση αυτή ο Assange δεν θα αντιμετωπίσει τιμωρία για τη δημοσίευση ενός από τους πιο ισχυρούς ψηφιακούς κώδικες του οπλοστασίου της CIA 
Αποσύρει τις κατηγορίες κατά του ιδρυτή των WikiLeaks Julian Assange το Αμερικανικό Υπουργείο Δικαιοσύνης για τη διαρροή απόρρητων εγγράφων που σχετίζονται με τη CIA.
Όπως αναφέρει το Politico «η κίνηση αυτή εξέπληξε τους εμπειρογνώμονες της εθνικής ασφάλειας και ορισμένους πρώην αξιωματούχους, δεδομένης της πρόσφατης απόφασης των εισαγγελέων να προχωρήσουν επιθετικά εναντίον του ιδρυτή του WikiLeaks στις κατηγορίες που αφορούσαν κατηγορίες περί εθνικής κατασκοπείας.
Μετά την απόφαση αυτή ο Assange δεν θα αντιμετωπίσει τιμωρία για τη δημοσίευση ενός από τους πιο ισχυρούς ψηφιακούς κώδικες του οπλοστασίου της CIA που χρησιμοποιείται για την αντιγραφή συσκευών και ονομάζεται Vault 7.
Η διαρροή - μία από τις πιο καταστροφικές στην ιστορία της CIA - όχι μόνο καθιστούσε ουσιαστικά τα εργαλεία αυτά άχρηστα αλλά η CIA, έδωσε εν αγνοία της σε ξένους κατασκόπους και αδίστακτους χάκερς πρόσβαση σε αυτές.
Κατ 'αρχάς, η Αμερικανική κυβέρνηση αντιμετωπίζει μια μεγάλη πίεση ως προς τον χρόνο έκδοσης του Assange στις Ηνωμένες Πολιτείες από το Ηνωμένο Βασίλειο, όπου κρατείται.
Οι νόμοι περί έκδοσης απαιτούν από τις ΗΠΑ να ασκήσουν τυχόν πρόσθετες κατηγορίες εναντίον του Assange εντός 60 ημερών από το πρώτο κατηγορητήριο, το οποίο οι εισαγγελείς κατέθεσαν τον Μάρτιο, κατηγορώντας τον Assange ότι βοήθησε τον πρώην αναλυτή της Chelsea Manning ώστε να χακάρει υπολογιστές του αμερικανικού στρατού.
Το δεύτερο που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι αμερικανοί εισαγγελείς είναι τα ιδιαίτερα ευαίσθητα θέματα που περιέχονται στο Vault 7 καθώς ενδέχεται να εκθέσει ακόμα περισσότερο τα μυστικά της CIA.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης