Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Οι τράπεζες μετά από ΔΟΛ και Mega «αποχαιρετούν» την διαδικασία ειδικής διαχείρισης

Οι τράπεζες μετά από ΔΟΛ και Mega «αποχαιρετούν» την διαδικασία ειδικής διαχείρισης
Η αποτυχία εκκαθάρισης στο ΔΟΛ και τα εμπόδια στο Mega του οποίου η περιουσία βγαίνει στο σφυρί τέλος Ιουνίου
Θολό τοπίο διαμορφώνεται σε σχέση με την διαδικασία ειδικής εκκαθάρισης του Mega καθώς από τη μια πλευρά φαίνεται να έχει προγραμματιστεί η να βγει στο σφυρί το ενεργητικό του σταθμού στο τέλος του μήνα και από την άλλη είναι άγνωστο τι θα απομείνει στο τέλος της διαδικασίας για τις τράπεζες.
Και φαίνεται ότι η διαδικασία ειδικής διαχείρισης μετά το τέλμα στο οποίο έχει περιέλθει στην περίπτωση του ΔΟΛ φαίνεται ότι θα «εξαφανιστεί» άδοξα από τις επιλογές του τραπεζικού κλάδου σε περιπτώσεις κατάρρευσης επιχειρήσεων.
Αυτό διότι οι επιπλοκές είναι πολλές και ειδικά μάλιστα σε ότι αφορά στο σκέλος της διαχείρισης του προσωπικού όπου αποδεικνύεται ότι παρά τις όποιες τακτικές ελιγμού υπήρξαν από τους εκκαθαριστές υπάρχουν ζητήματα που δεν είναι δυνατόν να επιλυθούν όπως οι αποζημιώσεις των εργαζομένων.
Και μπορεί στην περίπτωση του Mega οι τράπεζες να έχουν δώσει «γραμμή» στον ειδικό διαχειριστή να χρησιμοποιήσει το πολύ 50 άτομα προσωπικό μέχρι τη διενέργεια της δημοπρασίας αλλά τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά καθώς οι εργαζόμενοι δεν έχουν απολυθεί και πολλοί εξ αυτών βρίσκονται σε καθεστώς επίσχεσης. Δεδομένου ότι ο ειδικός διαχειριστής ήδη έχει αναλάβει την εταιρία το ζήτημα που γεννάται πάλι όπως στο ΔΟΛ είναι αν και με ποιο τρόπο και από ποια πηγή θα καλυφθούν αποζημιώσεις απόλυσης και δεδουλευμένα δεδομένου ότι ο ειδικός διαχειριστής στη λήξη της ειδικής διαχείρισης θα πρέπει να κάνει απολύσεις.
Σε ότι αφορά πάντως στο Mega η στρατηγική που υπάρχει είναι να πουληθεί ξεχωριστά το αρχείο ειδήσεων όπου αναμένεται να υπάρξει ενδιαφέρον από τους ομίλου Σαββίδη και Μαρινάκη και ξεχωριστά η ταινιοθήκη με το σήμα όπου εκεί το ενδιαφέρον αναμένεται να είναι μεγαλύτερο καθώς το σύνολο των τηλεοπτικών σταθμών εθνικής εμβέλειας αλλά και η συνδρομητική τηλεόραση επιθυμούν να αποκτήσουν την ταινιοθήκη.

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης