Τελευταία Νέα
Διεθνή

Evans (Fed): Κατάλληλη η τρέχουσα νομισματική πολιτική προς το παρόν

Evans (Fed): Κατάλληλη η τρέχουσα νομισματική πολιτική προς το παρόν
Η τρέχουσα στάση της νομισματικής πολιτικής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ είναι η κατάλληλη, δήλωσε ο πρόεδρος της Fed του Σικάγου, Charles Evans
Η τρέχουσα στάση της νομισματικής πολιτικής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed) είναι η κατάλληλη, δήλωσε σήμερα (4/6/2019) ο πρόεδρος της Fed του Σικάγου, Charles Evans, ωστόσο υπογράμμισε ότι υπάρχει μεγαλύτερη αβεβαιότητα σχετικά με τις προοπτικές για την οικονομία, που χρήζει παρακολούθησης.
Σε συνέντευξή του στο «CNBC», ο Evans δήλωσε ότι τα θεμελιώδη στοιχεία είναι «στέρεα», αν και παραδέχτηκε ότι παραμένει ανήσυχος όσο ο πληθωρισμός βρίσκεται κάτω από τον στόχο του 2%.
Ερωτηθείς για το γεγονός ότι οι επενδυτές τώρα προεξοφλούν δύο περικοπές επιτοκίων εντός του 2019, ο Evans δήλωσε ότι μάλλον «η αγορά βλέπει κάτι που εκείνος δεν έχει δει ακόμα στα εθνικά στοιχεία». 
«Προς το παρόν, η σημερινή πολιτική στάση είναι η κατάλληλη», είπε.
«Εάν αισθανθούμε ότι υπάρχει κάποια μεγαλύτερη αβεβαιότητα, κάποια χαλάρωση, θα πρέπει να το λάβουμε υπόψη και να αναρωτηθούμε εάν μπαίνουμε εμπόδιο στην οικονομία.
Δεν βλέπω κάτι τέτοιο προς το παρόν», είπε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης