Τελευταία Νέα
Υγεία & Χρηστικά Νέα

Η μεταμόσχευση μαλλιών: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

tags :
Η μεταμόσχευση μαλλιών: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε
Γράφει ο Ιωάννης Παπαγγελόπουλος *
Η Μεταμόσχευση Μαλλιών είναι η πλέον ενδεδειγμένη και οριστική, ιατρική λύση για κάθε άνδρα και γυναίκα που ενδιαφέρεται να προχωρήσει σε εμφύτευση μαλλιών.
Ο ενδιαφερόμενος, ωστόσο, πρέπει να  είναι ιδιαίτερα προσεκτικός, όταν αποφασίσει να προχωρήσει σε μια καθοριστική για την εμφάνισή του κίνηση. Οφείλει να επιλέξει και να εμπιστευτεί τους κατάλληλους επιστήμονες και το εξειδικευμένο κέντρο για οποιαδήποτε διαδικασία αφορά στα μαλλιά του: από μια «απλή» θεραπεία, έως και τις δύσκολες περιπτώσεις μεταμόσχευσης μαλλιών.  Τα τελευταία χρόνια οι τεχνικές μεταμόσχευσης μαλλιών παρουσιάζουν εξέλιξη και έχουν ιδιαίτερα ικανοποιητικά αποτελέσματα τόσο για τους άνδρες όσο και για τις γυναίκες.
Οι πλέον αναγνωρισμένες τεχνικές που εφαρμόζονται διεθνώς σήμερα, είναι δύο:

Η τεχνική μεταμόσχευσης μαλλιών Strip (FUT): Με την τεχνική αυτή, αναπαράγεται ο φυσικός τρόπος έκφυσης των μαλλιών, επειδή τα μαλλιά φυτρώνουν ανά σύνολα από 1 έως 4 τριχών.  Πραγματοποιείται με μαζική εξαγωγή τριχοθυλακίων από τη ζώνη σταθερής τριχοφυΐας (πίσω και πλάγιο τμήμα του κεφαλιού) και μεταφύτευση αυτών στη λήπτρια περιοχή της αραίωσης. Η τεχνική ονομάζεται Micro-strip και εφαρμόζεται σε υποψηφίους προς μεταμόσχευση μαλλιών που δεν είναι δυνατή η λήψη μοσχευμάτων με την κλασική strip λόγω του ότι δεν υπάρχει  ελαστικότητα στη δότρια περιοχή αλλά και σε περιπτώσεις που η δότρια περιοχή είναι πολύ μικρή.

Η τεχνική μεταμόσχευσης μαλλιών Follicular Unit Extraction (FUE): στην τεχνική αυτή, κάθε τριχοθυλάκιο λαμβάνεται ξεχωριστά, ανεξάρτητα και από διάφορες διάσπαρτες περιοχές του τριχωτού της κεφαλής. Είναι  μία μέθοδος εμφύτευσης, η οποία αναπτύχθηκε ιδιαίτερα μετά το 2000. Η μέθοδος αυτή, παρουσίασε μια σειρά από πλεονεκτήματα σε σχέση με τον τρόπο που χρησιμοποιούσαν τότε οι περισσότεροι γιατροί που είχαν εκπαιδευτεί στην Strip για τη μεταμόσχευση μαλλιών γι’αυτό και μεγάλος αριθμός των ενδιαφερόμενων στράφηκε προς αυτή τη μέθοδο.  Η μέθοδος είναι εξίσου κατάλληλη για μικρές επεμβάσεις, όπως στην περιοχή των φρυδιών ή μεγάλες επεμβάσεις στο τριχωτό της κεφαλής.  Η μέθοδος FUE είναι ελάχιστα επεμβατική.  Πραγματοποιείται με τοπική αναισθησία και ο πόνος κατά τη διάρκεια της εμφύτευσης είναι ελάχιστος έως μηδενικός. Ταυτόχρονα,  επειδή δεν γίνονται ράμματα η μέθοδος αυτή  έχει πολύ καλά αποτελέσματα ως προς τον χρόνο ανάρρωσης.
Στο Τμήμα Μεταμόσχευσης μαλλιών του ΥΓΕΙΑ έχουμε δημιουργήσει το κατάλληλο περιβάλλον για να παρέχουμε τη φροντίδα που χρειάζεται με αξιοπιστία, τεχνογνωσία και εξειδίκευση. Γι’ αυτό και ξεκινάμε με μία συμβουλευτική συνεδρία προκειμένου να συζητήσουμε με τον ενδιαφερόμενο όλες τις πιθανές λύσεις στο πρόβλημα που αντιμετωπίζει. Εξετάζουμε την κάθε περίπτωση ξεχωριστά, εξατομικεύοντας τις ανάγκες και προτείνουμε την καλύτερη λύση. Αν η τριχόπτωση είναι σε αρχικό στάδιο αραίωσης και βρίσκεται σε εξέλιξη, δεν προχωράμε σε μεταμόσχευση μαλλιών κι ακόμη περισσότερο εάν η δότρια περιοχή που διαθέτει δεν είναι κατάλληλη.  Ο εξειδικευμένος ιατρός του Τμήματος σε συνδυασμό με την πολυετή εμπειρία που διαθέτει αλλά και τη συνεχή εκπαίδευση και τεχνογνωσία, εξασφαλίζουν το καλύτερο αποτέλεσμα, τόσο ποιοτικά όσο και αισθητικά, σύμφωνα πάντα με τις ανάγκες του ενδιαφερόμενου.

 * O Ιωάννης Παπαγγελόπουλος είναι Δερματολόγος, Υπεύθυνος Τμήματος Μεταμόσχευσης Μαλλιών ΥΓΕΙΑ
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης