Τελευταία Νέα
Διεθνή

Kaplan (Fed): Είναι πολύ νωρίς για να λάβουμε αποφάσεις για τα επιτόκια

Kaplan (Fed): Είναι πολύ νωρίς για να λάβουμε αποφάσεις για τα επιτόκια
Είναι πολύ νωρίς για να λάβει αποφάσεις για τα επιτόκια η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ, δήλωσε ο πρόεδρος της Fed του Ντάλας, Robert Kaplan
Την εκτίμηση ότι είναι πολύ νωρίς για να λάβει αποφάσεις για τα επιτόκια η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed), εξέφρασε σήμερα (6/6/2019) ο πρόεδρος της Fed του Ντάλας, Robert Kaplan, τονίζοντας ότι η πολιτική της τράπεζας πρέπει προς το παρόν να παραμείνει ουδέτερη.
Όπως τόνισε ο Kaplan, η παγκόσμια ανάπτυξη αναμένεται να επιβραδυνθεί, κάτι που -σύμφωνα με τον ίδιο- θα επηρέαζε και την οικονομία των ΗΠΑ, ενώ έκανε λόγο για αύξηση των καθοδικών κινδύνων.
Ο Kaplan πρόσθεσε ότι οι έντονες εμπορικές εντάσεις ενδέχεται να έχουν δραστικό αντίκτυπο στις κεφαλαιουχικές δαπάνες και δήλωσε ότι ανησυχεί για τις τελευταίες εξελίξεις στις εμπορικές σχέσεις ΗΠΑ-Μεξικού.
Ο πρόεδρος της Fed του Ντάλας υπογράμμισε ότι η αλληλεπίδραση με το Μεξικό είναι εξαιρετικά επωφελής για τις ΗΠΑ, καθώς οι σημερινές σχέσεις υποστηρίζουν έναν μεγάλο αριθμό θέσεων εργασίας, ενώ το αμοιβαίο εμπόριο ωθεί τις δύο οικονομίες να είναι πιο ανταγωνιστικές.
Όπως δήλωσε ο ίδιος, η αντιστροφή της καμπύλης αποδόσεων υποδηλώνει προσδοκίες φια υποτονική ανάπτυξη.
Ο Kaplan εκτίμησε ότι ο πληθωρισμός των ΗΠΑ θα τερματίσει το έτος γύρω στο 2%, ενώ προέβλεψε πως η αγορά εργασίας θα καταγράψει περαιτέρω σύσφιξη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης