Τελευταία Νέα
Διεθνή

Williams (Fed): Οι κεντρικές τράπεζες πρέπει να επανεξετάσουν τις στρατηγικές τους

Williams (Fed): Οι κεντρικές τράπεζες πρέπει να επανεξετάσουν τις στρατηγικές τους
Οι κεντρικές τράπεζες θα πρέπει να επανεξετάσουν τις στρατηγικές τους, τους στόχους τους και τα εργαλεία που χρησιμοποιούν, δήλωσε ο πρόεδρος της Fed της Νέας Υόρκης, John Williams
Οι θεμελιώδεις αλλαγές στην οικονομία σημαίνουν ότι οι κεντρικοί τραπεζίτες πρέπει να επανεξετάσουν τον τρόπο με τον οποίο λαμβάνουν αποφάσεις για τη νομισματική πολιτική στο μέλλον, δήλωσε σήμερα (6/6/2019) ο πρόεδρος της Fed της Νέας Υόρκης, John Williams.
«Οι μελλοντικές ανακάμψεις θα είναι αργές και η αργή ανάπτυξη χαρακτηρίζεται συνήθως από χαμηλό πληθωρισμό», δήλωσε ο Williams.
«Πριν από το 2008, ο πληθωρισμός συνιστούσε μεγάλη ανησυχία τόσο για τις δημόσιες όσο και για τις κεντρικές τράπεζες», δήλωσε ο Williams.
«Κι ενώ θα είμαι πάντοτε σε επαγρύπνηση για τον υπερβολικά υψηλό πληθωρισμό, ο πληθωρισμός που είναι πολύ χαμηλός αποτελεί τώρα ένα πιο πιεστικό πρόβλημα», πρόσθεσε.
«Ο επίμονα χαμηλός πληθωρισμός δημιουργεί έναν φαύλο κύκλο, όπου οι προσδοκίες χαμηλού πληθωρισμού πιέζουν χαμηλότερα τον τρέχοντα πληθωρισμό.
Εάν πέσει ο πληθωρισμός, οι κεντρικές τράπεζες θα έχουν ακόμη λιγότερα περιθώρια ελιγμών όταν αντιμετωπίσουν μια επιβράδυνση», δήλωσε ο Williams.
«Ξεκινώντας από τη νομισματική πολιτική, οι κεντρικές τράπεζες θα πρέπει να επανεξετάσουν τις στρατηγικές τους, τους στόχους τους και τα εργαλεία που χρησιμοποιούν για να τους επιτύχουν», συνέχισε ο ίδιος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης