Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γεροβασίλη: Το διακύβευμα των εκλογών είναι ποιος θα κυβερνήσει την χώρα και με τι πρόγραμμα

Γεροβασίλη: Το διακύβευμα των εκλογών είναι ποιος θα κυβερνήσει την χώρα και με τι πρόγραμμα
Θα πάμε μπροστά την κοινωνία ή θα γυρίσουμε πίσω σε ένα νεοφιλελεύθερο πρόγραμμα διερωτήθηκε η κα.Γεροβασίλη
Την θέση πως το διακύβευμα των εθνικών εκλογών είναι ποιος θα κυβερνήσει την χώρα και με τι πρόγραμμα διατύπωσε η υπουργός Προστασίας του Πολίτη Όλγα Γεροβασίλη κατά τη διάρκεια της ολιγόωρης περιοδείας της στην Κέρκυρα.
«Το διακύβευμα των ευρωεκλογών πάντα είναι διαφορετικό, πάντα είναι πιο χαλαρή η ψήφος.
Σήμερα, όμως, μπαίνουμε σε ένα άλλο διακύβευμα που είναι των εθνικών εκλογών.
Δηλαδή ποιος θα κυβερνήσει τη χώρα.
Ο Τσίπρας ή ο Μητσοτάκης και με πιο διακύβευμα, με ποιο πρόσημο;
Προοδευτικό πρόσημο;
Θα πάμε μπροστά την κοινωνία ή θα γυρίσουμε πίσω σε ένα νεοφιλελεύθερο σχέδιο, το οποίο κατά την άποψή μου είναι τρομακτικό.
Αυτά θα πρέπει να τα ξετυλίξουμε με λόγια, με λεπτομέρειες σε όλες τις πτυχές που αφορούν τη ζωή του τόπου, στο κοινωνικό κράτος, στην οικονομία και πως τη θέλουμε να είναι.
Έχουμε σχεδιάσει και την επόμενη τετραετία.
Οι εκλογές αυτές για να γίνουν όπως πρέπει να γίνουν, για να είναι το διακύβευμα όπως πρέπει να είναι, θα πρέπει τα δύο προγράμματα, του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ, να αναμετρηθούν» υποστήριξε η κα.Γεροβασίλη.
Αναφερόμενη και στο θέμα της ασφάλειας των πολιτών, η κα.Γεροβασίλη τόνισε ότι «η ασφάλεια είναι ένα βαθύ ζήτημα της δημοκρατίας» και πως «τα προβλήματα δε λύνονται με ένα μαγικό κουμπί».
«Κανένας πολίτης δε μπορεί να αισθάνεται ελεύθερος, όπως το απαιτεί η Δημοκρατία, όταν διάφοροι παράγοντες τον φοβίζουν.
Για μας το θέμα της ασφάλειας είναι υψηλής προτεραιότητας.
Τα ζητήματα παραβατικότητας και της εγκληματικότητας, δε γεννήθηκαν ξαφνικά όταν ο ΣΥΡΙΖΑ έγινε κυβέρνηση, ούτε θα πάψουν, είτε είναι την επόμενη μέρα των εκλογών κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ, είτε είναι η ΝΔ.
Αυτή είναι η πραγματικότητα.
Η μάχη αυτή είναι διαρκής και πρέπει να δίνεται με όλες μας τις δυνάμεις για να αντιμετωπίζουμε και να ελαχιστοποιούμε το πρόβλημα. Η ασφάλεια με βάση, την ιδεολογία του κου Μητσοτάκη, σημαίνει νόμος και τάξη, σημαίνει αυταρχικό κράτος, σημαίνει αστυνομοκρατούμενο κράτος.
Στη δική μας αντίληψη τα πράγματα είναι διαφορετικά.
Ναι, κατασταλτικός ο ρόλος της αστυνομίας, όμως τα ζητήματα ασφάλειας δε θα λυθούν, αν δε σκύψουμε στους παράγοντες που τα εντείνουν. Τα ζητήματα ασφάλειας είναι εθνικά ζητήματα.
Η χώρα μας διεθνώς είναι από τις πιο ασφαλείς χώρες του κόσμου.
Η Αθήνα είναι από τις πιο ασφαλείς πρωτεύουσες του κόσμου και όλες μας τις δυνάμεις τις στηρίζουμε πάνω σε αυτό, διότι επηρεάζει την οικονομία, την κοινωνική συνοχή κλπ.
Έτσι, για εμάς, το θέμα της ασφάλειας είναι πολύ σοβαρό και προσπαθούμε να το αντιμετωπίσουμε πολυπαραγοντικά και να είμαστε αποτελεσματικοί» είπε η κα.Γεροβασίλη.
 Όσο για τις προσλήψεις και τις μετατάξεις, που κατηγορήθηκε η κυβέρνηση την τελευταία εβδομάδα, η κα. Γεροβασίλη έστρεψε τα βέλη της κατά τη νέας Δημοκρατίας κατηγορώντας την ότι χρησιμοποιεί αφηγήματα, fake news (ψευδοειδήσεις), ή μισές αλήθειες για να θίξει όπως είπε «το ηθικό πλεονέκτημα» του ΣΥΡΙΖΑ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης